Platja d'Aro perdrà aquest mes de setembre una altra de les seves icones: el parc d'atraccions Magic Park tancarà les seves portes després de 43 anys d'existència. Només es conservarà el saló de joc Atzar, de màquines recreatives i apostes esportives, si bé es traslladarà a una nova ubicació, a l'edifici Mil·lenium, proper al Magic Park, ha concretat Jenny Xufré, neta de Màrius Xufré, creador del centre d'oci de Platja d'Aro i de Lloret de Mar -aquest el porta l'altre fill de l'avi-. Jenny Xufré, que es troba al capdavant del negoci amb la seva germana Teia, ha volgut sortir també al pas dels rumors que ja l'any passat apuntaven a una possible venda de la finca per obrir-hi una botiga de roba d'una cadena i ha afirmat que no hi ha res tancat i que valoraran amb calma la venda de les atraccions i quin és el futur de l'edifici. En aquest cas, ha recordat que la parcel·la té diferents usos, com ara comercials i hotelers.

En principi, el dia marcat com el darrer en què el parc d'atraccions i de videojocs Magic Park de Platja d'Aro obrirà les portes és l'11 de setembre. D'aquesta manera, tancarà un negoci familiar que van arrencar els seus avis -ja es dedicaven a les atraccions, però en fires- el 1972 amb la compra dels terrenys i va seguir el seu pare, Màrius Xufré. L'any 1974 es va construir la nau i aquell mateix any es va posar en marxa amb la pista dels autos de xoc. Posteriorment, hi va haver més incorporacions que van marcar la infantesa i adolescència dels veïns de Platja d'Aro i dels pobles de l'entorn, i de molts gironins i estrangers que han estiuejat a Platja d'Aro, com la nòria, o la pista de patinatge amb patins de rodes, punt d'entrenament del grup de majorets local.

Records que tots els nostàlgics de Platja d'Aro o els que han gaudit en algun moment del centre d'oci podran rememorar arran de l'exposició que han preparat per acomiadar el Magic Park. La mostra estarà oberta del 5 d'agost a l'11 de setembre i s'ubicarà a la primera planta del Magic Park, on hi havia l'antiga pista de patinatge. Hi haurà fotografies, plànols, dibuixos, articles de publicitat, objectes del parc i de la discoteca Màrius -tancada fa uns vuit o nou anys, arran d'un aiguat que va inundar-la fins a dalt, ha recordat Jenny Xufré-, entre d'altres.

Les germanes Xufré, que desenvolupaven la seva professió, van agafar les regnes del negoci familiar arran de la mort del seu pare aquest mes de març. La decisió de tancar el parc d'atraccions i els videojocs respon a diferents elements, com ara la dificultat per mantenir obert tot l'any i la competència «bona» del PP'S Park, a més de mancances que presenta l'edifici. Quant als videojocs, aquest oci ha quedat obsolet arran de la proliferació de les videoconsoles.

En aquest procés de comiat a l'emblemàtic Magic Park, a més de l'exposició que han preparat les responsables, també hi ha dues altres dates a marcar: per un costat, el 15 d'agost, Festa Major de Platja d'Aro, el centre oferirà totes les atraccions a un euro, i el 10 de setembre, un dia abans de la darrera jornada, hi haurà portes obertes al parc d'atraccions.