El projecte perquè el municipi de Calonge i Sant Antoni disposi d'un Centre d'Atenció Primària nou i unificat per tot el municipi va prenent forma -actualment, hi ha dos ambulatoris, un a cada nucli-. Tot i trobar-se en una fase molt inicial, el Consorci Assistencial del Baix Empordà ja ha elaborat un primer informe de les necessitats sanitàries del municipi, que recull i valora la proposta de construcció d'un centre d'atenció primària al municipi.

Aquest informe conclou que el municipi necessita un centre de salut nou i que un equipament unificat, que doni servei tant a Calonge com a Sant Antoni, és l'opció que permetria optimitzar millor els recursos tant físics com humans i permetria disposar de més espai i, per tant, incrementar els serveis. La primera avaluació planteja situar aquest nou centre sanitari a l'avinguda de la Unió, un punt ben comunicat i que permetria un accés fàcil i pràctic tant en transport públic com en cotxe pels veïns de Calonge, pels de Sant Antoni i pels de les urbanitzacions. La parcel·la escollida disposaria d'aparcament i l'accés en cotxe seria un mitjà de transport molt vàlid ja que el 87% dels habitatges del municipi disposen d'un o més vehicles propis, ha informat l'Ajuntament.

L'alcalde, Jordi Soler, s'ha reunit aquesta setmana amb el gerent de la Regió Sanitària Girona, Miquel Carreras, el gerent dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), Jordi Calsina, i el director assistencial del SSIBE, Xavier Pérez, per conèixer de primera mà aquest informe i també per visitar els terrenys on es podria construir el nou CAP. Soler recorda que «ja fa temps que havíem previst aquesta opció, quan amb el nou Pla General vam preveure la reserva d'un espai per equipaments a l'Avinguda de la Unió». Soler afegeix que «des de l'Ajuntament posarem totes les facilitats perquè aquest projecte vagi endavant i estic convençut que arribarem a una entesa».

El gerent del CatSalut i que cal mirar el seu encaix dins la planificació de recursos sanitaris a la Regió Sanitària Girona, ja que hi ha altres centres que són més prioritaris.