Els Mossos d'Esquadra busquen un lladre que dilluns va atracar la botiga de l'estació de tren de Caldes de Malavella. L'atracament va tenir lloc poc després de tres quarts de set de la tarda. El lladre, un jove d'uns 20 anys, va entrar a l'estació disfressat amb una màscara de la película de terror Scream i armat amb un ganivet de cuina de ceràmica de grans dimensions. El noi, d'uns 1,80 metres d'alçada, va anar directament a la botiga, que comparteix taulell amb la part de venda de bitllets. Allà, va amenaçar amb l'arma les dues treballadores. A una, la va fer estirar de bocaterrosa a terra amb les mans obertes i li va exigir que no es mogués. A l'altra, li va exigir que obrís les caixes registradores (per evitar deixar empremtes).

L'atracador, que parlava castellà amb accent magrebí, va endur-se tots els diners. Aproximadament, uns 1.100 euros en efectiu. Després, va fugir a cavall d'una scooter en direcció a la zona de fàbriques que hi ha propera a l'estació. Segons la descripció que en van fer les treballadores, el lladre portava pantalons curts texans, samarreta, vambes negres i una motxilla de color vermell. Un dels trets que els va cridar l'atenció és que portava embenatges als braços i al peu esquerre (possiblement, amb la intenció d'amagar-se tatuatges).

Els Mossos d'Esquadra, després de rebre l'alerta, van obrir una investigació per intentar identificar-lo. Entre d'altres, la policia inspeccionarà les gravacions de les càmeres de seguretat que hi ha a l'estació, i que van gravar el lladre quan hi entrava disfressat.

Segon robatori en tres dies

El de dilluns va ser el segon robatori amb violència en tan sols tres dies que viu la botiga de l'estació de trens. Dissabte a la nit, cap a un quart de dotze, un altre lladre també va entrar-hi. Aleshores, a dins l'establiment només hi havia una treballadora, que ja es disposava a tancar. El lladre va començar a colpejar amb violència un dels vidres de l'aparador. Quan la treballadora s'hi va apropar per dir-li que ja estava tancat, l'home va trencar el vidre, va entrar a la botiga, va amenaçar l'empleada i es va endur els diners de la caixa. De fet, aquest migdia, part de l'aparador encara estava tapat amb un cartró (en espera que hi posin un vidre nou). A l'hora d'actuar, per evitar que la gent que hi havia en un bar-restaurant proper sentís la trencadissa, el lladre va aprofitar que a Caldes se celebrava la festa major. Precisament, a aquella hora, s'estava fent el correfoc i un espectacle pirotècnic.

També el passat 2 d'agost, dos lladres van entrar a robar a punta de pistola a l'oficina de Correus de la localitat on, després d'amenaçar els treballadors i retenir dos clients es van endur 3.000 euros, i cupons de loteria.

Assalt amb la màscara a Girona

Aquest no és el primer cop que un lladre utilitza la màscara d' Scream per cometre un delicte. El febrer passat, els Mossos van detenir a Girona, un jove de 23 anys i veí de Salt per una agressió. El noi, nascut a República Dominicana, va assaltar un menor d'edat al barri de Sant Narcís, quan aquest estava caminant per anar a buscar l'autobús.

El sospitós, que portava un gabinet, es va posar la màscara de la pel·lícula de por i se li va abraonar a sobre, però la víctima va poder fugir i alertar els Mossos.