Descobrir d'on prové la interferència que des de fa dues setmanes afecta el senyal de TDT (Televisió Digital Terrestre) d'un sector de Blanes. Aquest és l'objectiu en el qual treballen conjuntament la Direcció General de Telecomunicacions de Girona i Protecció Civil de Blanes després de rebre una vintena d'avisos de veïns afectats per aquesta problemàtica.

Segons va informar ahir el consistori, de moment s'ha descartat un mal funcionament de la torre de telecomunicacions de Sant Joan -que dona cobertura al centre de Blanes- i les causes climatològiques. «No és atribuïble a cap causa climatològica com podria ser el fading, la pèrdua de recepció del senyal televisiu o una disminució notòria», va dir el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, qui va afegir que, antigament, a Blanes aquest fenomen s'havia produït a l'estiu, quan la propagació creixia pels efectes de l'augment de la calor, combinada amb la humitat que hi ha a la costa.

Per això ara, Telecomunicacions i Protecció Civil intenten esbrinar qui emet el senyal televisiu que interfereix en la recepció dels canals, així com determinar des de quin indret s'està fent, a través d'una sèrie d'actuacions. Una d'elles consisteix a recollir els avisos de la ciutadania, així com dels serveis tècnics privats de la població, on alguns dels afectats s'han adreçat pensant inicialment que l'anomalia era interna. Després d'anar als domicilis per comprovar que no es tractava d'un mal funcionament de la instal·lació domèstica, els professionals coincideixen que es tracta d'una interferència.

Una de les sospites inicials que tenien els investigadors era que es pogués tractar d'una emissió de telefonia mòbil d'una determinada empresa. Una opció que es va descartar després de deixar inoperativa una torre de telefonia del centre de la vila que se sospitava que podia ser la causant de la interferència.