Tanquen un kebab de Platja d'Aro que tenia mosquits en el menjar

El local presentava greus irregularitats higièniques i no tenia llicència d'obertura ni assegurança · Detenen dos lladres que furtaven a les botigues

12.08.2017 | 07:12
L´establiment està situat a l´avinguda Cavall Bernat.

La Policia Local de Platja d'Aro va tancar dimarts un kebab-pizzeria que guardava el menjar en condicions higièniques lamentables. Els aliments –sobretot, els precuinats– tenien mosquits, els congeladors i la nevera eren fora de la cuina i en espais de pas (de fet, una impedia l'accés als lavabos) i la carn que s'hi guardava es barrejava amb la verdura.

Situat al número 40 de l'avinguda Cavall Bernat, aquestes irregularitats es van descobrir durant una inspecció feta fa pocs dies i durant la qual, el seu propietari, un paquistanès, no va presentar cap mena de documentació (ni llicència d'obertura ni tampoc pòlissa d'assegurances). A part, l'establiment tampoc tenia cap extintor, cosa que incomplia la normativa de prevenció d'incendis.

D'altra banda, cap dels qui treballava al kebab-pizzeria no tenia carnet de manipulador d'aliments. A l'hora de cuinar, els empleats no es posaven guants i, després de tocar els aliments, remenaven monedes i bitllets sense rentar-se-les.

Arran de tot aquest rosari d'irregularitats, dimarts la Policia Local de Platja d'Aro va precintar el local, que no podrà tornar a obrir fins a resoldre la situació. El kebab-pizzeria romandrà tancat la resta de l'estiu i l'Ajuntament interposarà una multa al seu propietari per totes les deficiències.

D'altra banda, la Policia Local també va detenir dos lladres que es dedicaven a cometre furts a botigues. Són dos nois de 21 i 30 anys, amb nombrosos antecedents, que formen part d'un grup organitzat de Sant Adrià del Besòs que es dedica a cometre aquesta mena de robatoris. Els seus integrants entren als comerços i s'amaguen tot allò que poden entre la roba.

La detenció va tenir lloc dimecres al vespre, després que el vigilant d'una botiga va alertar la Policia Local dient que havia vist els dos joves en actitud sospitosa. Una patrulla de paisà va adreçar-se a la zona i, gràcies a la descripció que els va donar el vigilant, els va veure entrant en una altra botiga.

Els agents van esperar-se que els dos lladres sortissin i els van seguir fins al cotxe. Allà, van veure els dos joves remenant diverses bosses amb objectes robats. S'havien endut més de 800 euros en material elèctric i roba esportiva de dues botigues diferents.

Els agents es van identificar com a policies, van escorcollar els dos joves i els van detenir per delictes de furt. Abans no els emmanillessin, els dos lladres van intentar posar excuses, dient que tot allò que havien robat era per condicionar un habitatge que havien ocupat a Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema