El grup municipal de Guíxols des del Carrer (GdC) va denunciar ahir que l'empresa concessionària dels para-sols, hamaques i gandules a la platja de Sant Pol «ocupa il·legalment» més espai del que li pertoca. Segons va exposar la formació a través d'un comunicat, a la zona de la Taverna del Mar, aquesta empresa «ha tornat a no fer cas de la normativa vigent respecte a això».

GdC va recordar que aquesta situació ja es va produir l'estiu passat. «L'empresa no col·loca els estris per llogar en les zones prèviament delimitades, sinó que abans de les nou del matí ja els ha distribuït en la seva totalitat al llarg de la primera línia de mar», detallen en el document. A més, afegeixen que «per dissimular» la concessionària utilitzaria unes quantes gandules i uns quants para-sols «que semblen d'ús privat malgrat ser de lloguer».

En aquest sentit, el partit recorda que els para-sols, hamaques i gandules han d'estar situats en un espai de 40 metres quadrats, prèviament delimitat, i que s'han de col·locar com a mínim 6 metres de distància des de l'aigua. «Hem sol·licitat al regidor delegat de Platges que actuï amb fermesa i celeritat, perquè entenem que s'està ocupant il·legalment un espai que és públic i que l'empresa és reincident, i, per tant, coneix perfectament quines són les seves obligacions», afegeix el GdC.