El PDeCAT i els independents Coet han demanat a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre si cal organitzar un referèndum al municipi on els veïns puguin votar si volen que continuï o no la tradicional festa amb vaquetes. A banda del referèndum, el ple extraordinari, que s'ha de convocar perquè el sol·liciten més d'una quarta part dels regidors del consistori, debatrà sobre la possibilitat de crear una comissió encarregada d'organitzar-lo. El representant del PDeCAT a l'Ajuntament de Torroella, Jordi Cordón, ha explicat avui en roda de premsa que s'ha tirat endavant aquesta iniciativa conjunta amb Coet perquè l'alcalde, el republicà Josep Maria Rufí, no va voler debatre una moció sobre el referèndum en un ple anterior.

Tal com a recordat el representat del PDeCAT, el cap de setmana no hi va haver festa de vaquetes dins dels actes de la Festa Major, un fet que va trencar una tradició de quaranta anys. A parer de Cordón, l'entitat que organitzava l'esdeveniment "tenia tot el dret" a fer-ho perquè "compleix tots els requisits, la llei empara la celebració dels correbous i la Generalitat l'autoritzaria".

"Veurem si ara negarà el dret als ciutadans de Torroella d'anar a votar un referèndum", ha afegit. "No entendria que un alcalde d’ERC negui el dret a votar quan és un dels principals partits del país que defensa el dret a decidir", ha alertat Cordón.