El laboratori Cork Center, de l´Institut Català del Suro (ICSURO), ha obtingut l´acreditació UNE-EN ISO 17025, màxim referent internacional en certificació de laboratoris d´assaig atorgat per l´ENAC (Entitat Nacional d´Acreditació), va informar l´Icsuro.

L´objectiu principal d´aquest reconeixement és garantir la competència tècnica i la fiabilitat els resultats analítics i aquest laboratori és el primer que acredita ENAC per a l´assaig de migració global en taps de suro. La norma conté tant requisits de gestió com requisits tècnics que incideixen sobre la millora de la qualitat del treball realitzat al laboratori.

L´obtenció d´aquesta certificació respon a l´assaig de migració global per a taps de suro segons normativa UNE i facilita l´acreditació de compliment normatiu a les empreses elaboradores de taps. Amb aquest propòsit, el laboratori de l´Institut Català del Suro fa un salt per respondre a la demanda del sector agroalimentari acreditant un producte amb les màximes garanties d´innocuïtat i seguretat alimentària.

Aquesta acreditació forma part de les actuacions emmarcades en l´estratègia de creixement del laboratori de l´Institut Català del Suro a través de la captació de nous clients, diversificació dels serveis i posicionament de lideratge en matèria de controls analítics i de qualitat en el procés d´embotellament. Segons el director de l´ICSuro, Albert Hereu, «aquesta certificació permetrà mantenir-nos com a laboratori de referència en matèria de controls de qualitat per a la indústria de l´alzina surera, vitivinícola i agroalimentària. També ens dona un plus de prestigi i autoexigència a l´hora de treballar amb centres d´investigació i investigació».

El Cork Center Laboratory es va crear el 2001, i des d´aleshores s´ha convertit en un referent internacional en la prestació de serveis a la indústria del suro, vitivinícola i agroalimentària, que busca promoure la qualitat i competitivitat de les empreses d´aquests sectors. Els serveis que ofereix el laboratori passen pels controls de qualitat (anàlisi sensorial, cromatografia de gasos, microbiologia i dissenys de protocols interns, entre d´altres); anàlisi de la composició de mostres; peritatges en matèria de litigis; validació d´innovacions tècniques que introdueix la indústria, assessorament i formació. També col·labora amb universitats i centres d´investigació.