L'Ajuntament de Calonge-Sant Antoni està provant màquines elèctriques destinades a arreglar les zones enjardinades. Segons va informar ahir el consistori, són elèctriques, funcionen amb bateries autònomes i no fan, pràcticament, cap tipus de soroll. De moment s'estan fent servir en període de proves, però a ple rendiment, per tal de comprovar el seu funcionament real. En total s'estan provant vuit màquines, entre les quals hi ha tallagespes, desbrossadores, moto-serres, bufadors i tallaverders. D'aquí a un mes, aproximadament, els tècnics de l'àrea d'Obres i Serveis valoraran amb els encarregats de parcs i jardins el resultat de la maquinària.

Adquirir aquestes màquines elèctriques suposaria una millora en qualitat de vida per als ciutadans, ja que disminuiria de manera considerable el soroll que els pot arribar des del carrer. Per tant, també és «una manera d'avançar en la convivència entre els veïns i veïnes i les molèsties que poden causar els treballs de manteniment dels diferents espais públics del municipi».

Aquesta maquinària elèctrica és resultat d'un procés d'Investigació i Desenvolupament (I+D) dels mateixos fabricants de les màquines de gasoil.