La Creu Roja de Palamós va inaugurar aquest cap de setmana l'ampliació de la seva seu, situada a la confluència dels carrers de la Mercè i Martí Muntaner i Coris. Les noves instal·lacions, de 180 metres quadrats se sumen als 170 de què ja disposava l'entitat. En total són 350 metres quadrats d'espais de treball, despatxos, magatzems i aula de formació que permetran millorar considerablement tant el treball del personal tècnic i dels voluntaris de la institució com l'atenció personalitzada als usuaris que s'atenen des dels diferents projectes socials.

La compra del nou local adjacent a la seu de la Creu Roja de Palamós ha tingut un cost de 197.000 euros i les obres de reforma del nou espai i del mobiliari han costat 126.000 euros més que s'han finançat gràcies a l'herència que va llegar el 2015 la veïna de Palamós, Josefa Emilia Martínez Campos.

Aquesta herència de la qual és beneficiària la Creu Roja ha permès a la institució destinar-ne una part a la inversió amb què s'ha realitzat l'ampliació de la seu i la compra d'una ambulància, així com la planificació d'un pla estratègic d'intervenció social i d'ajuts directes a les persones, previst a deu anys vista.

En recordatori a l'extraordinària aportació que va fer l'any 2015 la benefactora a favor de la Creu Roja, i que ha permès a l'entitat fer un salt qualitatiu molt important amb l'objectiu de millorar els seus serveis i desplegar un bon projecte d'atenció a les persones, es va descobrir a l'entrada de la seu una placa d'agraïment que duu el seu nom.

Aprofitant aquest acte la Creu Roja de Palamós va presentar també la memòria executiva del 2016, en què destaca el treball d'acompanyament i orientació social a famílies dins el marc dels programes de lluita contra la pobresa i l'exclusió social (436 persones ateses). En el seu conjunt, es van atendre 1.760 persones i van fer-se 20.187 intervencions. El president de la Creu Roja de Palamós, Ernest Pi, va explicar que es va destinar el 13% del pressupost -que fou de 742.000 euros- a ajudes en el pagament de lloguers, subministraments d'electricitat o d'aigua per evitar talls, de productes de farmàcia, d'òptica o de medicaments a les persones que més ho necessiten.

També destaquen els projectes vinculats amb la infància, especialment els projectes d'alimentació i d'escolarització. En aquest sentit el president local va exposar que la distribució de targetes d'alimentació fresca infantil durant els períodes de vacances escolars s'ha convertit en un recurs normalitzador per a moltes famílie, com també ho és la concessió d'ajudes per fer front a les despeses d'escolarització durant el retorn a l'escola.

Atenció a la gent gran

Per la seva part, la Creu Roja de Palamós va destinar el 58% del pressupost a l'atenció a la gent gran i a les persones amb dependència -amb 478 persones ateses-, entre els que destaquen els projectes del transport adaptat, el repartiment d'àpats a domicili, la teleassistència domiciliària, l'entrega de productes de suport a la gent gran o els ajuts a domicili.

L'entitat també té en marxa projectes d'ocupació, de protecció de dones víctimes de violència de gènere, d'integració d'immigrants, de formació i de socors i emergències en l'àmbit dels serveis preventius amb ambulància.