Un submarinista francès de 66 anys, la identitat del qual no es va facilitar, va morir dijous mentre feia immersió en una cova de les illes Medes, a l'Estartit, va informar ahir la Guàrdia Civil. El mort va sortir a les tres de la tarda del dijous a fer una immersió, amb dues persones més que no coneixia, a la Cova de la Vaca de les Medes, que té un sistema de túnels amplis i és apta per a tots els nivells.

En sortir a la superfície, les dues persones que acompanyaven la víctima en la immersió van comprovar que no havia pujat, pel que van fer una recerca per superfície i, en no trobar-lo, van avisar el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques -GEAS- de la Guàrdia Civil, que té base a l'Estartit.

Els submarinistes de la Guàrdia Civil van localitzar el cos del ciutadà francès a uns 50 metres de l'entrada de la cova.

El cos sense vida va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on ahir al matí se li va practicar l'autòpsia per saber les causes de la seva mort, mentre que el jutjat d'instrucció número 1 de la Bisbal d'Empordà s'ha fet càrrec del cas per determinar què va passar.