L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Ho va manifestar en el darrer ple municipal el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, que va justificar la decisió amb el fet que, d'aquesta manera, l'Ajuntament podrà tenir més control i coneixement del que s'hi fa respecte del que té actualment -«de molt del que hi passa ara, l'Ajuntament no en té coneixement»-. Saballs va fer aquesta manifestació arran de la moció que el grup de Guíxols des del Carrer, a l'oposició, va presentar, i va prosperar, perquè l'Ajuntament faci els tràmits necessaris davant de la Generalitat per obtenir la concessió de la zona maritimoterrestre de domini públic que ocupa l'hotel Eden Roc. En tot cas, l'alcalde Carles Motas va precisar que en la renovació d'aquestes concessions, que acaben l'any que ve, el concessionari actual hi té dret preferent.

La concessió sobre el domini públic de la zona maritimoterrestre que té l'hotel Eden Roc finalitza el 2018 -així com la de Turispania amb el Club de Mar i Touring Comercial SA amb els Banys de Sant Elm-, per la qual cosa Guíxols des del Carrer va voler posar de manifest diferents irregularitats que s'hi han detectat els darrers anys per demanar que l'Ajuntament busqui assumir-ne la gestió. En aquest sentit, en els incompliments que detallava la formació de l'oposició hi ha moviment de terres, formació i recrescut de murs i formació de paviment de formigó en el camí de ronda, sense permís ni llicència municipal d'obres; abocament de sorra en una part del camí per a la formació d'una platja artificial, contradient les disposicions municipals; instal·lació d'un cadenat en terrenys de domini públic dificultant l'accés públic i els usos relacionats amb la utilització del mar; alteració de la realitat física de la zona amb la instal·lació d'una caldera de biomassa, sense permís ni llicència municipal; i utilització inapropiada de contenidors d'escombraries en l'espai públic.

La proposta de Guíxols des del Carrer va aconseguir el suport de tots els grups municipals del ple ganxó. La regidora de CiU, i màxima responsable de la Disciplina Urbanística l'anterior mandat, Dolors Ligero, va afegir que l'empresa de l'Eden Roc «ha portat molts maldecaps a l'Ajuntament i a la ciutat». En la seva intervenció, Saballs va exposar la situació en la qual es troba l'Ajuntament, i que és de desconeixement d'actuacions que fan els concessionaris en què, si bé en ocasions disposen de l'autorització de Costes, no tenen la municipal, indispensable en assumptes urbanístics. El regidor va explicar que si l'Ajuntament obtingués la concessió, podria atorgar-la llavors a l'actual concessionari, però hi podria tenir un major control que actualment.

De moment, la concessió que l'Ajuntament pot assumir amb més facilitat és la dels Banys de Sant Elm, on és evident la deixadesa en el seu manteniment de l'empresa que actualment en té la gestió.