L'exalcalde de Palafrugell i ara portaveu del PSC a l'oposició, Juli Fernández, va presentar ahir una acta notarial que recull tota l'acció del seu govern municipal durant els últims sis anys i aclareix quines són les actuacions que ja estaven planificades per a la seva execució durant aquest mandat. També ahir, Fernández va fer balanç dels primers cent dies d'ERC i CiU a l'Ajuntament de Palafrugell, en la qual va lamentar la falta de projecte de ciutat del govern actual, les contradiccions que sobrevolen la presa de decisions, la desconfiança en l'estructura municipal i el rebuig per la participació ciutadana.

«En aquests cent dies, a part de posar-se de manifest que la moció de censura va ser un frau injustificable que responia a interessos particulars i rancúnia política, han constatat que tenim un govern municipal en blanc i negre: ERC diu negre a l'oposició i diu blanc si governa; i CiU igual, el que abans li semblava bé ara no», va reflexionar Juli Fernández.

El socialista va criticar la postura del govern d'ERC i CiU respecte de la polèmica de la casa del Golfet: «Ara resulta que la llicència de la casa és correcta. Però no només això, el govern no ha fet cap actuació del pla de millora d'escombraries, ni cap actuació en relació amb els semàfors de Llofriu, que són els altres motius que esgrimien a la moció de censura».

A més, entén que les últimes accions de l'equip de govern li fan pensar que està més preocupat per l'oposició i els tècnics que per cap altra cosa. És el que creu de la circular en la qual el govern obliga els tècnics a informar sobre qualsevol reunió o contacte amb els regidors de l'oposició: «Això és limitar la feina de l'oposició i volen convertir els tècnics municipals en la policia política del govern».

Fernández lamenta igualment que l'equip de govern hagi desfet les millores que s'havien introduït a la policia local i que aquesta actuació hagi afectat la qualitat d'aquest servei.