Rescat nocturn de Salvament Marítim i els Bombers a Sant Feliu de Guíxols. Un jove va precipitar-se ahir poc després de la mitjanit d'uns 12 metres d'altura mentre feia la via ferrada de la cala del Molí de la localitat baix-empordanesa. Malgrat la caiguda, el noi va poder agafar-se a unes roques i, després de ser evacuat per mar, el SEM l'ha traslladat a l'hospital de Palamós ferit de poca gravetat. Segons Salvament Marítim, fruit de la caiguda, el ferit presentava hipotèrmia i, possiblement, alguna cama trencada i costelles fracturades. El jove té 23 anys i és de nacionalitat romanesa.

Els fets van desencadenar-se quan passaven uns vint minuts de la mitjanit en aquesta via ferrada, on molts usuaris, aprofitant dies amb molta llum de la lluna, la fan durant l'horari nocturn. Un grup de cinc persones es trobava fent la via ferrada i el jove accidentat ja estava al segon tram del recorregut quan tot d'una va caure al mar.

Ràpidament, el 112 va ser alertat. Els testimonis van explicar que veien al jove que, malgrat haver-se precipitat, s'havia pogut aguantar en una roca.

Aleshores, els Bombers van activitar els especialistes en rescats, els Grae, que van anar fins a la zona i, un cop van haver recorregut la via ferrada, van comprovar que no era possible treure el noi de la zona des de terra.

Per aquest motiu, es va activar Salvament Marítim amb l'embarcació Salvamar Sirius. El vaixell de rescat, però, no va poder arribar fins al lloc on es trobava el jove ja que és una zona rocosa i de difícil accés, motiu pel qual s'hi va desplaçar l'embarcació pneumàtica, més petita i manejable. D'aquesta manera, van poder treure el jove per l'aigua i després van traslladar-lo fins al port de Sant Feliu de Guíxols. Allà ja els esperaven dues ambulàncies del SEM.

El jove presentava hipotèrmia i fractures. El SEM va evacuar-lo ferit de poca gravetat fins a l'hospital de Palamós, on va quedar ingressat. En les tasques d'emergències, també hi va participar una patrulla de la Policia Local de Sant Feliu.