Els restaurants Sa Punta, Es Portal Hotel Gastronòmic, Pahissa del Mas Pou, Sol Blanc, Vicus i La Calèndula han presentat el nou calendari gastronòmic de la temporada de tardor i hivern 17/18 a Pals. La inclusió de les Jornades gastronòmiques del calamar de potera és una de les novetats d'aquesta temporada.

L'altra novetat és la presentació conjunta de tot el calendari gastronòmic de la temporada de tardor-hivern. El mes d'octubre estarà dedicat a les primeres Jornades del calamar de potera. Tot seguit, del 20 de novembre al 20 de desembre, es faran les IV Jornades Gastronòmiques l'angula del Ter i del Rec del Molí de Pals. Del 15 de gener al 15 de febrer es duran a terme les V Jornades Gastronòmiques de la tòfona a Pals i durant el mes de març se centraran en les III Jornades gastronòmiques del Foie.

«Ens hem decidit a organitzar aquestes primeres Jornades del calamar de potera pel fet que els calamars pescats amb potera ens donen molt de joc gastronòmicament parlant. Són els de millor qualitat, tenen la pell amb molt bon estat i les cèl·lules pigmentades creen uns jocs de colors espectaculars», ha explicat el xef d'Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sànchez, que ha afegit que «ara és el temps i que precisament en aquesta època de l'any la textura es transforma i són molt més saborosos».

La gran diversitat de formes de cuinar el calamar dona moltes possibilitats i diversitats de plats i, a més, es tracta d'un producte baix en calories, amb alt contingut de proteïna i una bona font de vitamines i minerals. Durant la presentació s'ha fet una demostració de com funciona la pesca amb potera i se n'ha destacat el caràcter artesanal i també respectuós amb el medi ambient.