L'escola Puig Rodó d'Ullà ha començat el nou curs escolar, el 2017-2018, amb el doble d'aules, passant de quatre a vuit. Això ha estat possible amb la instal·lació d'un edifici prefabricat, que compta amb quatre aules, a part de dos lavabos i un passadís. El nou edifici, ubicat dins el pati escolar, fa 240 metres quadrats. «L'ampliació dona cobertura al creixement d'alumnes del centre, però, a més, ens permet poder millorar la qualitat educativa», ha recordat l'alcalde, Josep López.

El centre escolar d'Ullà, que fa uns anys va estar a punt de tancar, aplega aquest curs més de 60 alumnes, tant a nivell d'infantil com de primària. Però davant el creixement del nombre d'alumnes, l'actual centre començava a quedar petit. Això va fer que l'Ajuntament i el centre es plantegessin la seva ampliació.

En un primer moment, la proposta va ser ubicar el nou edifici a la part nord de l'antic camp de futbol, que es troba prop de l'escola. Però, al final, totes les parts implicades van acordar situar-lo a dins de la finca de l'actual centre, ocupant una part del pati de l'escola.

L'Ajuntament ha assumit el cost del projecte, que ha rondat els 3.000 euros, a part de les obres de portar els serveis d'aigua i llum. El Departament d'Ensenyament s'ha fet càrrec del cost de l'edifici i de les obres per a la seva instal·lació, valorades en 28.000 euros.

L'escola Puig Rodó d'Ullà i les escoles El Rajaret de Bellcaire d'Empordà i La Branca d'Albons formen la Zona Escolar Rural Montgrí, que té per objectiu millorar la qualitat educativa i optimitzar recursos.