Diversos representants polítics i tècnics de l'Ajuntament de Palamós van participar ahir al matí a la jornada de sensibilització sobre barreres arquitectòniques que va tenir lloc al municipi i que va ser organitzada per Grup Mifas.

Aquesta trobada va consistir bàsicament a fer el recorregut en cadira de rodes de la biblioteca municipal Lluís Barceló i Bou, ubicada al parc dels Països Catalans, i que va passar per diversos carrers de la zona de l'Eixample.

El president del Grup Mifas, Albert Carbonell; acompanyat del soci de l'entitat, Artur Altabàs; l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; el regidor de Brigada, Joan Barba; i diversos tècnics d'Urbanisme i via pública de l'Ajuntament de Palamós, van participar d'aquesta iniciativa que els va permetre experimentar en primera persona les dificultats amb les quals es poden trobar les persones en cadira de rodes o amb mobilitat reduïda.

Problemes amb desnivells en les entregues entre el gual de la vorera i la calçada, la correcta ubicació d'aparcaments per a vehicles de persones discapacitades, voreres estretes o rampes amb desnivells elevats, van ser algunes de les dificultats amb les quals van trobar-se els participants d'aquesta activitat.

L'Ajuntament de Palamós realitza actualment un pla de millora de voreres al municipi augmentant amplades i ubicant guals. Aquest any 2017 s'han realitzat millores en 455 metres lineals de voreres de trams dels carrers de Nàpols, de València, de Mallorca i de l'avinguda de Catalunya.

Durant l'any vinent seran prop de 2.400 metres lineals de noves voreres els que s'executaran. Per un costat 722 metres en trams dels carrers de Josep Joan, Sant Joan Baptista de la Salle, Xaloc, Nàpols, passatge dels Tapers i avinguda de Catalunya. I també 1.640 metres lineals en el projecte de l'Eixample que preveu la millora de carrers i voreres en un ampli espai, que inclou trams dels carrers de Carmel, Sant Antoni, Santa Marta, Santa Bàrbara, Avió i Mercè.