Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van detenir el passat dilluns a tres homes, d'entre 34 a 48 anys, veïns de Girona i Tarragona, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa, en grau de temptativa.

A quarts de nou de matí, el propietari d'un bar de Palamós va quedar amb tres possibles compradors de nacionalitat nigeriana i camerunesa. Els compradors estaven interessats en la compra del seu establiment, el qual estava en traspàs. Aquests van oferir al venedor una forma de pagament alternativa. Li van ensenyar un feix de bitllets de 100 euros que tenien una franja negra al lateral. Seguidament li van explicar que la franja es treia amb un producte químic que duien i li van fer una demostració. Després de fer la prova li van lliurar el bitllet i el van convidar a anar al banc per tal de comprovar la seva validesa.

A l'amo de l'establiment no li va donar credibilitat al que li proposaven aquells homes i davant les sospites que fos una estafa, no va cedir a l'intercanvi i va avisar a la policia sobre els fets. Els tres homes van marxar del lloc amb un vehicle direcció Sant Feliu de Guíxols.

Una patrulla que es trobava a la carretera C-65 al terme municipal de Santa Cristina d'Aro va localitzar i aturar el vehicle amb els tres homes. En l'escorcoll, els mossos van localitzar un total de 240 fotocòpies de bitllets de 100 euros, amb el mateix número de sèrie, diversos pots de líquids, guants de plàstic i draps. Davant les evidències, els agents van detenir els tres individus per la seva presumpta relació amb la temptativa d'estafa.

Els detinguts, dos d'ells amb antecedents, van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials, amb citació per presentar-se al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols.