La proposta més votada dels primers pressupostos participatius de Torrella de Montgrí ha estat el «Projecte de millora de l'accessibilitat de les voreres del municipi. Un poble que camina al costat dels que no caminen», amb 525 vots.

Aquesta ha estat la proposta guanyadora de les nou que es van posar a votació, amb més del doble de vots que la segona classificada, i serà la que s'executarà durant el 2018.

L'actuació té un pressupost de 75.000 euros, IVA inclòs, i permetrà eliminar el desnivell existent entre la vorera i la calçada en un centenar de punts del municipi, de manera que qualsevol persona els pugui creuar adequadament, sense cap dificultat o impediment.

La segona proposta més votada ha estat l'adequació d'un espai de benvinguda per accedir al Massís del Montgrí, que ha rebut un total de 235 vots, seguit del projecte de camins segurs a l'Escola Guillem de Montgrí i Escola Bressol Petit Montgrí (179 vots) i del projecte de millora dels Jardins John Lennon (175 vots).

Pel que fa a la participació, aquesta primera experiència de pressupostos participatius s'ha tancat amb un molt bon balanç, segons l'Ajuntament. Hi han votat 769 persones, xifra que representa el 8 % dels empadronats majors de 16 anys. Es podien votar un màxim de tres projectes d'una llista de nou que havien passat la fase de priorització ciutadana i de validació tècnica. Segons les normes de funcionament, s'executaran els projectes més votats fins a esgotar els 75.000 euros. Així doncs, s'executarà el projecte de millora de l'accessibilitat que tenia aquest import.