Santa Cristina revisarà el POUM per impulsar el sector industrial

L'alcalde Xavier Sala recorda que hi ha escassetat d'aquest tipus de sòl a l'entorn

15.11.2017 | 12:42
El nucli antic de Santa Cristina.

L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro impulsa la revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal per, entre d'altres motius, promoure el desenvolupament de les zones industrials del municipi. En aquests moments, l'Ajuntament té en licitació la redacció del nou planejament, a la qual opten quatre empreses.

Les empreses gironines que s'han presentat són Font-Viñolas Arquitecte SLP i Projectes Arquitectura i Urbanisme Canosa-Díez SLP. Mentre que les barcelonines són Amador Ferrer i Tourism Business Builders SL.

La revisió del planejament, que és un dels objectius del programa de mandat de les tres forces de l'equip de govern –format per ERC, Guanyarem i Independents–, vol donar sortida especialment a les zones industrials o d'activitat econòmica. «Hi ha escassetat de sòl industrial i comercial a Santa Cristina i al seu entorn», ha recordat l'alcalde, el republicà Xavier Sala. Per exemple, Santa Cristina disposa d'un important sector industrial i comercial pendent d'urbanitzar, com és el del Molí d'en Tarrés i les Bernades.

De fet, el maig de 2015, l'equip de govern liderat per Josep Llensa (CiU) va portar a votació una modificació del POUM que havia de desencallar aquest tema, almenys el que afecta el del Molí d'en Tarrés, ja que es volia segregar els dos sectors, però no va prosperar perquè no hi va haver la majoria absoluta que s'exigeix per aprovar aquests temes urbanístics.

El regidor d'Urbanisme, Narcís Palahí, ha afegit que la revisió del POUM també és necessària perquè recurrentment l'Ajuntament n'ha de tramitar modificacions.

Pressupost de licitació de 326.700 euros

El concurs de revisió del planejament cristinenc té un pressupost de licitació de 326.700 euros i el termini d'execució és de tres anys. Avui hi haurà la Comissió d'Experts, presidida pel cap del Servei Territorial d'Urbanisme de Girona, Jordi Domènech, per valorar cada una de les quatre propostes presentades.

Els altres integrants de la Comissió, que es reuniran a partir de les 10 del matí, són Josep Maria de Solà-Morales, arquitecte del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, secció Girona; Marta Grassiot, arquitecte responsable de la comarca del Baix Empordà; Josep Pinto, geògraf de la Universitat de Girona; i Joaquim Brugué, expert en participació ciutadana de la Universitat de Girona.

La comissió té l'objectiu de procedir a l'anàlisi i valoració dels criteris sotmesos a un judici de valors amb l'obertura del sobre 2. Els criteris de valoració del concurs de serveis són: memòria explicativa (màxim 40 punts), oferta econòmica (màxim 20 punts), metodologia (màxim 15 punts), proposta tècnica de participació ciutadana (màxim 15 punts), millors experiències (5 punts) i proposta assessorament urbanístic i difusió dels treballs (màxim 5 punts).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Protestes contra la presència de Sáenz de Santamaría a S'Agaró

Els Mossos munten un cordó i els manifestants no es poden apropar a l'hotel on se celebra la XXII...

El pont Eiffel de Palamós recupera la imatge del 1878

El pont Eiffel de Palamós recupera la imatge del 1878

Les tasques de conservació i millora del pont de Ferro de Palamós, conegut també com el pont...

Intervenen a la Torre de les Hores de Peratallada per consolidar-la

Intervenen a la Torre de les Hores de Peratallada per consolidar-la

L'actuació, que executa l'Ajuntament i la Diputació, vol garantir l'estabilitat de l'estructura

Palafrugell entrega dels primers 29 Certificats d´Acollida

Palafrugell entrega dels primers 29 Certificats d´Acollida

Palafrugell ha fet entrega dels primers Certificats d'Acollida, emesos per la Generalitat de...

La fira de Sant Andreu de Torroella incorpora una mostra d´animals de granja

La fira de Sant Andreu de Torroella incorpora una mostra d´animals de granja

?La festa celebra aquest cap de setmana la seva 624a edició amb un atapeït programa que manté...

Jutgen un veí de Santa Cristina d´Aro per un delicte continuat d´abusos sexuals a una menor

L'acusació particular demana 17 anys de presó per a l'acusat i una compensació de 3.000 euros per...

Enllaços recomanats: Premis cinema