Unes 150 persones s'han concentrat per rebutjar la presència de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a S'Agaró (Baix Empordà). La vicepresidenta inaugura la XXII Trobada d'Economia de S'Agaró, unes jornades que se celebren aquest divendres i dissabte i que comptaran, també, amb la presència del ministre d'Economia, Luis de Guindos, l'exconseller d'Empresa, Santi Vila, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

El candidat de la CUP per les comarques gironines i alcalde de Celrà, Dani Cornellà, ha explicat que protesten contra la presència dels responsables de la intervenció de l'autogovern de Catalunya i de la convocatòria d'unes eleccions "il·legítimes". Els manifestants han portat pancartes on s'hi podia llegir 'Soraya, go home' o 'Llibertat presos polítics' i han cridat proclames com "Santi Vila, unionista" o "Aquí desobeïm el 155". Els Mossos d'Esquadra han muntat un cordó policial per impedir que els manifestants s'apropin a l'hotel on se celebren les jornades.

La protesta a S'Agaró ha començat a dos quarts de cinc de la tarda, poca estona abans que comencessin les jornades d'economia. Els manifestants s'han concentrat davant el S'Agaró Hotel i allà, custodiats per un cordó de Mossos d'Esquadra, han fet sonat xiulets, cassoles i botzines.

Els concentrats porten pancartes amb lemes com 'Sorayita, Sorayita, búscate otra playita', 'Sí a la democràcia, No al 155' o 'Llibertat presos polítics'. La protesta l'han convocada els Comitès en Defensa de la República (CDR) i la CUP per criticar la presència dels membres de l'executiu estatal a les comarques gironines.

"Aquesta gent són els qui ens han imposat el 155 i les eleccions il·legítimes del 21-D; som aquí per dir que volem els presos al carrer i que tenim un Govern legítim", ha dit el número 2 de la candidatura de la CUP per Girona, Dani Cornellà. I hi ha afegit: "No oblidem el què ha passat i no són benvinguts a casa nostra".

Cornellà també ha dit que, apart de rebutjar la presència de Sáenz de Santamaría i de Luis de Guindos, és una "vergonya" que dirigents i membres de partits catalans també assisteixin a la XXII Trobada d'Economia. Ho ha dit en referència al candidat del PSC, Miquel Iceta, i al conseller dimissionari Santi Vila. El primer participarà demà a les jornades; el segon ho farà aquest vespre en un sopar-debat.

"Totes les forces catalanistes i democràtiques haurien de boicotejar aquesta trobada, perquè hi participa gent que no ens representa ni és benvinguda al territori", ha conclòs Cornellà. Demà, els CDR han contraprogramat una jornada paral·lela.

Es farà al parc de les Dunes de S'Agaró, a tocar de l'hotel, i porta per títol '155a Jornada d'Economia Republicana' (en al·lusió a l'article de la Constitució). Es faran xerrades sobre cooperativisme o l'economia al servei de les persones, a més d'un dinar popular i tallers.