L’alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Salvi Casas, va reclamar a la Generalitat que buidi del tot l'abocador de Vacamorta i deixi el paratge net de deixalles. Casas va recordar que amb anterioritat a la sentència que va anul·lar la llicència ambiental, el TSJC ja n’havia emès una altra que tombava la d'activitats.

També va reclamar que es «depurin responsabilitats», tant tècniques com polítiques, per un litigi que ja fa 18 anys que dura.

«Si l’abocador s’hagués tancat quan pertocava, s’haurien estalviat molts diners», va dir l’alcalde, en referència al devessall de recursos i sentències que ha generat Vacamorta, i el cost que pot suposar retirar els milions de tones de deixalles. Casas va mostrar-se «satisfet» que la Generalitat hagi licitat el projecte per buidar Vacamorta.

Però, critica que el procés s’hagi fet per urgència, i que les empreses interessades només tinguin una setmana de termini per presentar-se al concurs. Un termini que, de fet, acaba demà.

L’alcalde també desconfia de l'import de la licitació (que puja a poc més de 180.000 euros, IVA inclòs). Segons Casas, si per regla general els projectes «suposen un 6% del cost de l'obra», fent càlculs s'estaria parlant que «buidar l'abocador costaria 3,25 milons d’euros».

«Creiem que la Generalitat es queda molt curta traient el projecte a licitació per aquest preu, perquè el mateix Departament de Territori ja va calcular inicialment que retirar les deixalles tindria un cost de 150 milions d’euros, ha dit l'alcalde de Cruïlles. De fet, Casas té «sospites» que alguna cosa «grinyola» amb el preu de sortida de la licitació.