L'antiga discoteca Pacha de Platja d'Aro ha passat a la història. Estava tancada de feia anys però ara l'edifici pràcticament ha desaparegut. Aquest dimarts poc abans de la mitjanit s'hi va declarar un incendi que va destrossar les instal·lacions del que havia estat un gran complex d'oci nocturn de la Costa Brava.

Els Bombers van treballar-hi durant tota la nit i ahir el matí encara van estar assegurant les zones perquè n'hi havia que malgrat les hores que havien passat presentaven altes temperatures. La Policia de Castell-Platja d'Aro també va treballar a lloc. Els Mossos d'Esquadra, per la seva banda, porten la investigació.

Tot apunta que darrere hi ha l'acció humana però de moment no es pot demostrar qui hi hauria al darrere. El foc va destrossar les sales de la discoteca i tot el que hi havia dins. En algunes zones encara hi havia l'antic mobiliari com cadires, taules, entre d'altres, acumulades a l'interior des del seu tancament.

Cal dir que ningú va resultar ferit en el moment del succés però de les instal·lacions de l'antiga discoteca en va sortir una persona, que estaria vivint en aquesta zona. De fet, es té constància que en aquest espai hi ha ocupes i la Policia de Castell-Platja d'Aro hi està a sobre de fa temps. Els accessos el seu dia quan va tancar es van clausurar i tapiar però la gent ha aconseguit entrar-hi.

Un veí va alertar de l'incendi

Els fets es van desencadenar quan faltaven uns deu minuts per a la mitjanit. Un veí de Platja d'Aro que viu en aquesta zona on hi ha la discoteca, l'avinguda de s'Agaró, va alertar a la Policia Local de Castell-Platja d'Aro que veia una columna de fum procedent de les instal·lacions d'aquest complex d'oci abandonat. I també va explicar que havia vist sortir algú de dins.

Quan hi van arribar els serveis d'emergències -Bombers, SEM i Policia Local de Castell-Platja d'Aro- es van trobar que les flames eren molt violentes i que afectaven tot l'edifici abandonat del que havia estat la sala de festes.

Aquest equipament és molt conegut pels gironins i turistes que anaven en aquesta discoteca fa molts anys.

Els Bombers hi van treballar durant més de tres hores amb set dotacions i quan hi va arribar la Policia Local va explicar als efectius d'extinció d'incendis que una persona acabava de sortir de l'interior. Sembla ser que era l'única persona que hi havia dins. Malgrat les violentes flames, ningú va resultar ferit pels fets.

L'incendi es va desenvolupar des de l'entrada de l'antiga discoteca i va cremar ràpidament tot el que va trobar per davant. Pels volts de les tres de la matinada, els Bombers van donar per extingit l'incendi. Però van treballar per l'exterior per assegurar-se de l'estructura.

De fet, durant el matí d'ahir Bombers i la Policia Local també van estar repassant tot el complex.