L’Audiència de Girona va jutjar ahir un jove de la Bisbal d’Empordà que s’enfronta a 13 anys de presó per haver violat la seva germana. Segons recull l'escrit d'acusació, els fets van tenir lloc a principis d'abril del 2014 en un pis de l'avinguda Les Voltes, on vivia la família.

Abans d'agredir sexualment la seva germana, de tan sols 13 anys d'edat, la fiscal sosté que el processat ja havia estat mesos insinuant-se-li. Durant el judici a l'Audiència de Girona, els dos germans van negar-se a declarar. L'advocat de la defensa, Jordi Colomer, va aconseguir que el tribunal anul·lés la declaració de l'adolescent i l'exploració que se li van fer durant la instrucció (hi incriminava directament el germà).

Segons l'escrit de la fiscal, abans d'arribar a violar la seva germana, el processat li hauria demanat de tenir contactes sexuals en cinc ocasions des del desembre del 2013. I en totes elles, la menor s'hi va negar repetidament.

El ministeri públic situa l'agressió sexual a principis d'abril del 2014. Al seu escrit, el fiscal sosté que l'acusat va portar la germana fins a la seva habitació «amb agressivitat» i agafant-la per l'espatlla. Un cop allà, la va llançar damunt del llit, la va despullar i la va penetrar durant cinc minuts, fins que va sonar el timbre del domicili.

El fiscal imputa al germà un delicte d'agressió sexual. Li demana 13 anys de presó i que se’n passi 8 més en llibertat vigilada. A més, sol·licita que indemnitzi l'adolescent amb 6.000 euros i que no pugui apropar-s’hi a menys de 200 metres ni comunicar-s'hi durant un termini de 18 anys.

Cartes per pressió

Al judici, cap dels dos germans va declarar. Tampoc van fer-ho la resta de familiars excepte dos. Un d'ells és el cunyat de la mare i, per tant, oncle dels dos germans. Cap a ell és on la defensa va dirigir les seves sospites.

L'altre familiar és una tieta. L'oncle va reconèixer ser l'autor de dues cartes enviades a la noia amb insinuacions sexuals on li deia, entre d'altres, que li «volia llepar tot». Durant el judici, aquest testimoni va assegurar que les va escriure per pressió de la noia, que volia tenir cartes d'aquest contingut.

Pel que fa al processat, aquest testimoni va explicar que en una visita al domicili va escoltar com el germà li deia a la menor que s’afanyés a fer-li una fel·lació abans no tornés algú a casa. Tot i això, l'oncle va admetre que l'acusat no va amenaçar en cap moment la seva germana perquè actués com ell volia. Per la seva banda, la tia, que viu al mateix bloc, va assenyalar que la noia deia que patia assetjament per part d'un familiar, però que en «canviava» el nom cada cop que li preguntava.

Dues psicòlogues que van tractar la víctima mentre s’investigava el cas van declarar que la filla els deia que la mare la pressionava perquè no expliqués res.