L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat el projecte que ha de millorar el sanejament de les aigües residuals a quatre municipis de la comarca del Baix Empordà: Colomers, Jafre, Verges i la Tallada d'Empordà.

Es reprèn així aquesta iniciativa després de modificar el projecte que s'havia redactat inicialment. Es preveu una inversió superior als tres milions d'euros i la construcció d'una xarxa de col·lectors de 18 quilòmetres.

El projecte ha de millorar el sanejament als pobles de Colomers, Jafre, Verges, la Tallada d'Empordà, Tor i Canet de la Tallada (aquest últim s'ha incorporat amb la modificació del projecte), els quals es connectaran a la depuradora de l'Escala. La població total de disseny correspon aproximadament a uns 3.700 habitants, que suposa un cabal estimat de 800 m3/dia.

L'ACA ha informat que amb aquests treballs s'evitarà l'abocament d'aigües residuals al medi hídric (concretament, al rec del Molí i les seves ramificacions), es millorarà la recollida dels abocaments a Colomers i es durà a terme l'automatització i telecontrol de les estacions de bombament des de la depuradora de l'Escala.

El Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les aigües superficials, subterrànies i marines, ha informat l'ACA. A data d'avui les 516 depuradores de Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana.