La CUP de Sant Feliu de Guíxols va reivindicar ahir el dret a l'habitatge i que es destini la finca dels Anlló del carrer Verdaguer i l'Hotel Mediterráneo i el Regente a habitatges de lloguer social. La CUP va manifestar ahir no entendre que l'Ajuntament acordés amb la Generalitat intercanviar la qualificació de l'Hotel Regente -residencial de protecció oficial- i traslladar-la a l'Hotel Mediterráneo -es va programar un intercanvi d'usos, de manera que el Regente rep la qualificació hotelera i el Mediterráneo, la de protecció oficial-. La formació va explicar que l'Hotel Regente té una major capacitat d'allotjament i, per tant, podria acollir més famílies i que ja tenia la qualificació de protecció oficial.

En tot cas, demana a l'Ajuntament que «presenti ja el projecte de rehabilitació i adaptació com a habitatges de lloguer social tant de l'Hotel Mediterráneo i el bloc del carrer Verdaguer», ocupat el 24 de novembre del 2016. També volen que el profit econòmic de l'herència dels Anlló reverteixin directament en l'àrea de Serveis Socials -com ara en cobrir necessitats d'hagitatge-, el foment de la cultura popular i el teixit associatiu de la ciutat. La CUP tampoc veu amb bons ulls que la gestió dels pisos d'habitatge social no sigui 100% pública, sinó que es preveu que sigui «privada o semiprivada» -l'acord de l'Ajuntament i la Generalitat diu que la Fundació Guíxols Surís rebrà la cessió-.

Finalment, la formació retreu a l'Ajuntament que, quan es va ocupar el bloc del carrer Verdaguer, es va tapiar ràpidament els pisos que hi havien quedat