El projecte d'una deixalleria a Verges enfronta l'equip de govern (CUP) i els dos partits de l'oposició, PDeCAT i ERC. Les dues formacions de l'oposició critiquen l'equip de govern per no informar-los sobre aquest assumpte i per «una gran despreocupació» perquè van ser ells els que van fer-los saber que la parcel·la on es vol instal·lar la deixalleria no té la qualificació urbanística per acollir-la -hauria de tenir la d'equipaments, però té la d'espai lliure, cosa que no impedirà que s'hi instal·li amb un ús provisional-. L'alcalde, Ignasi Sabater, admet l'errada en la qualificació de la parcel·la, però nega que l'oposició desconegués l'existència d'aquest projecte. En aquest sentit, Sabater lamenta i l'«entristeix» que els grups de l'oposició no comuniquessin el tema de la qualificació urbanística fins a la celebració del ple. En la sessió plenària, el batlle va retirar el punt de l'ordre del dia i, després de cosultes amb Urbanisme, en va convocar un d'extraordinari el dijous de la setmana passada per aprovar el projecte de la deixalleria amb els cinc vots de Junts fem Poble-CUP i els quatre en contra de PDeCAT i Esquerra.

Sabater va exposar que, amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, van decidir implantar la recollida porta a porta de residus. A més, el Consell va demanar una subvenció a l'Agència de Residus de Catalunya per a la construcció d'una deixalleria a Verges, ajuda que va concedir pel 100% del valor de l'obra -111.822,39 euros.

Per buscar la ubicació, explica el batlle, van consultar amb els tècnics l'inventari de finques municipals. Van descartar una de les dues zones qualificades com a equipament per ser massa pròxima al casc urbà i van escollir l'altra, que apareixa com a zona d'equipaments i verd privat. El cas és, com els va fer avinent l'oposició en el ple, que la parcel·la escollida no tenia la qualificació d'equipament. Després de consultar-ho, va relatar Sabater, van comprovar que el 2011 es va fer una modificació d'usos d'aquesta parcel·la i va perdre la d'equipament; canvi que no es va actualitzar a l'inventari. El batlle reconeix l'equivocació, si bé, després de consultar amb Urbanisme, l'equip de govern ha vist que poden seguir endavant amb el projecte amb un ús provisional fins que es redacti el nou POUM -que comença a caminar-, que ha d'atorgar a la parcel·la l'ús d'equipament.

L'oposició critica també que la deixalleria està sobredimensionada per un poble com Verges i que amb un punt verd o minideixalleria seria suficient. L'alcalde ha respost que el projecte ve del Consell Comarcal i que ja es tracta d'una minideixalleria d'acord amb les criteris de l'ARC.