L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha començat aquesta setmana les obres d'ampliació de la zona esportiva municipal, projecta que preveu la construcció d'un segon camp d'esports i d'un segon pavelló. L'execució del pla d'ampliació ha arrencat amb la urbanització d'accés al futur complex esportiu i el moviment de terres que ha de preparar els terrenys per a la construcció dels dos equipaments esportius.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Colomí, ha explicat que aquesta intervenció, que es fa en terrenys pròxims a l'institut torroellenc, obliga a retirar una trentena d'oliveres, les quals seran replantades al sector que, en el futur, ocuparà l'espai de benvinguda per accedir al massís del Montgrí, obra que també impulsa el consistori. Colomí ha concretat que l'ubicació d'aquesta instal·lació es troba a la ronda Pau Casals, en el punt on anteriorment hi havia hagut els barracons de l'institut.

L'Ajuntament ha informat que l'ampliació de la zona esportiva municipal es desplegarà en tres fases del 2018 fins al 2023. La primera, pressupostada ens uns tres milions d'euros, és la que va començar aquest dilluns, i que inclou la construcció dels citats camp d'esports i del pavelló, a més del trasllat del circuit de bicis i l'obertura d'un vial que sortirà a la rotonda de la carretera de l'Estartit, i que donarà accés directe als nous equipaments.

Dins d'aquesta primera fase s'inclou el moviment de terres i la urbanització de l'accés a la zona esportiva, que l'Ajuntament va adjudicar per 793.851,26 euros (sense IVA) a l'empresa Rubau Tarrés SAU. Aquest n'és el primer projecte. Els altres dos són la construcció dels dos equipaments esportius. El regidor d'Urbanisme ha concretat que l'execució dels tres projectes coincidirà durant alguns mesos.

Camp d'esports nou al setembre

La previsió és que els propers mesos d'abril i maig arrenqui la construcció del segon pavelló i del segon camp d'esports. El primer té un pressupost d'1,5 milions d'euros, i el segon, d'uns 700.000 euros. L'Ajuntament torroellenc estima que en el procés de licitació de les obres dels dos projectes hi haurà una rebaixa important en l'import d'ambdós equipaments.

El regidor Jordi Colomí ha concretat que el camp d'esports té un termini d'execució de tres mesos, de manera que hauria d'estar llest ja el mes de setembre i podria acollir partits des de l'inici de la propera temporada. Pel que fa al pavelló, la seva construcció es prolongarà durant nou mesos. En aquest cas, la previsió de l'Ajuntament és que sigui operatiu a principis de l'any que ve.

L'ampliació de la zona esportiva ha de resoldre els problemes de saturació que tenen actualment tant el pavelló com el camp d'esports pel gran nombre d'equips que s'hi entrenen i juguen.