L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tancat el pressupost de 2017 amb un romanent de tresoreria per a despeses generals de 872.129 euros i ha reduït l'endeutament en 600.000 euros, fins a situar-lo en un 62 %, molt lluny dels límits que fixa la llei, segons va informar l'alcalde, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), en el ple d'ahir.

El batlle va destacar que el tancament de l'exercici consolida la tendència positiva de les finances municipals, cosa que permet disposar de recursos per seguir reduint tant l'endeutament com el termini de pagament a proveïdors, que se situa per sota dels 15 dies, una ràtio per sota del 60 dies de termini màxim que fixa la llei.

Segons Rufí, aquesta dada genera confiança i oportunitats per aconseguir bons preus. Rufí va exposar que aquesta tendència positiva de la hisenda local ha estat possible gràcies l'adopció d'una «acurada política de contenció i la racionalització de la despesa, i a la correcta planificació i execució del pressupost».

L'Ajuntament de Torroella va gestionar l'any passat un pressupost de 21,3 milions d'euros. Rufí va afegir que s'han aconseguit bones xifres econòmiques «contenint la pressió fiscal i sense reduir serveis, al contrari, fins i tot incrementant-los i millorant-los en alguns àmbits».

A més, va subratllar, «es manté una elevada capacitat inversora, la qual cosa permetrà afrontar importants actuacions municipals, com l'ampliació de la zona esportiva, la reforma del passeig de l'Església o la biblioteca de l'Estartit».