Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida com una de les destinacions finalistes dels prestigiosos premis World's Best Sustainable Destinations i, dimecres vinent, al Saló Internacional de Turisme de Berlín, es podria convertir en la millor destinació sostenible d'Europa del 2017, ha informat l'Ajuntament. El municipi ha estat escollit per un jurat que representa 12 organitzacions internacionals entre un total de les 100 destinacions més sostenibles ( 100 top-Sustainable Destinations 2017). En concret, es troba entre els tres finalistes de l'apartat Terra (Medi Ambient i Clima). Les altres categories són Ciutats, Comunitats i Cultural, Natura i Litoral. Les destinacions finalistes també podran optar al premi com a millor de cada part del món que ha participat en el procés, per exemple The Best of Europe.

L'any passat Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes va ser escollida com una de les 100 destinacions més sostenibles del 2017 a nivell mundial. El rànquing l'elabora l'associació internacional Green Destinations, conjuntament amb una vintena d'organitzacions que treballen per fomentar el turisme sostenible. Amb el guardó es vol donar a conèixer la feina que fan els destins turístics a favor de la sostenibilitat i promoure casos de bones pràctiques. En l'avaluació i selecció dels guardonats hi participen un centenar d'experts internacionals.

Recentment, l'Ajuntament ha editat un dossier divulgatiu professional per donar a conèixer la feina que s'ha fet i s'està fent en el municipi en l'àmbit de la sostenibilitat. Aquest dossier recull l'evolució del planejament municipal, l'aplicació de les diferents figures de protecció mediambiental (PEIN, Xarxa Natura 2000, Parc Natural), l'efecte de la protecció dels espais naturals, les acreditacions europees de què es disposa, entre molts d'altres elements.