L'equip de govern de Palafrugell (ERC i CiU) rebutja el projecte de la benzinera a Llofriu. Ahir, va decidir que elaborarà un informe desfavorable a aquesta estació de servei davant d'una possible tramitació urbanística per desenvolupar-la. L'alcalde, Josep Piferrer (ERC), va concretar que aquest informe serà per si la Comissió d'Urbanisme de Girona n'iniciés la tramitació. Si el promotor del projecte el vulgués tramitar a través de l'Ajuntament, el govern el descartaria directament.

La decisió de l'equip de govern s'ha fonamentat, principalment, en l'enquesta d'opinió ciutadana que l'Ajuntament va organitzar el dissabte passat entre els veïns de Llofriu, els quals van manifestar un no rotund al projecte amb 57 vots en contra i 23 a favor. Piferrer va afegir que també es van tenir en compte els arguments que van exposar tant els detractors de l'estació de servei com els que s'hi van mostrar favorables.

En aquest sentit, el batlle va concretar que si el resultat hagués estat més just, els raonaments i opinions dels veïns haurien tingut un major pes a l'hora que el govern local prengués la decisió.

La pregunta que es va plantejar dissabte als 80 veïns de Llofriu que van assistir a la convocatòria de l'Ajuntament era: «Estaríeu d'acord amb permetre la instal·lació d'una benzinera a la carretera C-66?». Concretament, es projectava al costat de la nova rotonda. I, com va recordar el portaveu socialista a l'Ajuntament palafrugellenc Juli Fernández, no era la primera vegada que es plantejava aquesta gasolinera.

Com va detallar Fernández, mesos enrere, quan era alcalde, el propietari dels terrenys ja va presentar un projecte per construir una benzinera. Aleshores, el Consell de Gestió i Participació de Llofriu el va rebutjar, cosa que el govern local va acatar. El socialista no entenia, ara, que el govern tornés a portar a debat aquest tema, que entén que no respon a l'interès general ni aporta cap benefici a Llofriu.

L'exalcalde va recordar que la implantació d'una estació de servei als terrenys on es projectava implicava una requalificació ja que són no urbanitzables, cosa que hauria motivat la tramitació d'una modificació del POUM.