L'accés a mig talús de sa Conca, a s'Agaró, des d'una casa que es troba a la part superior, ja és perfectament visible i la seva construcció està molt avançada, com mostren les imatges que aquesta setmana s'hi han pres. Després de perforar el terreny, l'obertura ja està plenament consolidada, a uns sis o set metres d'alçada respecte de la superfície de l'aparcament. Algunes de les persones que han passejat darrerament per aquest indret s'han sorprès de l'obra pel xoc que representa aquesta boca foradada a la paret del talús.

El regidor d'Urbanisme, Josep Maria Solé, ha concretat que l'execució de l'obra final no serà aquesta, sinó que hi falta la restauració vegetal de l'entorn, de manera que l'estructura hi quedi més dissimulada.

Una altra cosa serà veure com els residents a la finca baixaran fins a la platja ja que, com ha recordat Solé, la part de sota és una zona verda de titularitat pública on el privat no pot adequar-hi cap escala ni rampa. La solució per al promotor de l'obra -la societat Galileu 136 SL, del futbolista Xavi Hernández- passaria per buscar un acord perquè un veí que sí que té accés a la platja li permeti transitar per la seva propietat.

Malgrat l'opinió negativa que l'obertura d'aquest accés pugui despertar en gent que el veu, el cert és que l'obra es troba dins de la legalitat, i dins del terreny del privat. Aquest darrer aspecte és molt vigilat pels tècnics municipals després que el febrer de l'any passat la perforació va arrencar al peu del talús, un espai qualificat com a zona verda i que és de titularitat pública.

Aquesta excavació de tres o quatre dies es va realitzar sense llicència d'obres, de manera que l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro la va paralitzar immediatament i va obrir un expedient sancionador per al propietari dels terrenys, i promotor de l'obra, i per a l'arquitecte. Aquest expedient va determinar una multa de 6.200 euros. També hauran de restaurar l'espai públic perforat.

En aquest sentit, Josep Maria Solé ha concretat que estan pendents d'aquesta restauració per resoldre definitivament l'expedient sancionador. També n'està pendent el Grup de Natura Sterna, associació ecologista que va ser qui va alertar l'Ajuntament de l'excavació il·legal. El seu president Jaume Ramot ha manifestat que vigilaran que la restauració sigui correcta.