Amb motiu dels 40 anys d'activitat de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, ahir al matí va tenir lloc un acte de celebració en el qual es va reconèixer la tasca de les persones que al llarg d'aquests anys han presidit l'associació.

El Park Hotel San Jorge va acollir la jornada, que va començar amb la celebració de l'Assemblea General Ordinària. Durant la reunió, va anunciar-se la signatura d'un conveni amb La Caixa i van tractar-se altres qüestions vinculades amb la Unió. Aprofitant que era un dia de celebració, el gerent del Grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià va voler recordar els inicis d'una organització única a través de la qual s'han generat moltes accions i sinergies.

Sabrià va pronunciar el discurs durant el lliurament de diplomes a tots els presidents que han passat per l'associació. Entre els guardonats hi havia Josep Colomer i Trias; Josep Antoni Cuadrat i Dones; Antoni Izquierdo i Cruellas; Jaume Vidal i Corredor; Joan Acosta i Lauroba; Rafel Massaguer i Ferrer; Josep Maria Casellas i Balaguer; Miquel Ferriol i Sala; i Montse Closas i Dalmau.

«Lluitar pels seus interessos, i també pels dels altres. Això és el que han fet els presidents de l'associació, i penso que cal recordar-ho i reconèixer la seva tasca», va manifestar Martí Sabrià durant la seva intervenció. Tot seguit, la presidenta de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Barbara Hallé, també va dirigir-se als assistents amb paraules d'agraïment.

Abans dels parlaments i del lliurament de diplomes, la jornada va comptar amb la presència d'Alfons Cornella, fundador i president d'Infonomia, una empresa de serveis d'innovació, i font d'idees per a innovadors creada l'any 2000. La ponència de Cornella va versar sobre la innovació a través de les seves idees i experiència. De fet, Cornella és consultor de grans empreses i ha dirigit més de 100 projectes sobre creació de cultura i dinamització d'equips d'innovació.

La jornada, que va tancar-se amb un dinar de família al mateix Park Hotel San Jorge, també va servir per anunciar la renovació del logotip de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, i l'elaboració d'un llibre de l'activitat dels darrers 15 anys, i que estarà disponible a partir del 15 d'abril.

La Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre va sorgir de la fusió de les Associacions d'Hotels, de Restaurants i de Bars del Baix Empordà creades el 1978. Vuit anys més tard, part dels integrants de l'entitat van constituir Costa Brava Centre Societat Cooperativa Catalana Limitada (1986), dedicada a prestar serveis administratius especialitzats i de compres a les empreses membres.

La Cuina de l'Empordanet

Ja a la dècada dels 90, es va posar en marxa la primera cadena tipològica voluntària de Catalunya, sota el nom de Costa Brava Centre Hotels, i el 1996 va néixer Blau i Verd Hotels. Un any més tard, es va donar forma jurídica a un grup reduït de restaurants que sota de la denominació de La Cuina de l'Empordanet, es dedica a la difusió i promoció de la cuina de la comarca.

El nou mil·lenni va arrencar amb la fusió de Costa Brava Centre Hotels i Blau i Verd Hotels. D'aquesta unió sorgia Costa Brava Verd Hotels, que agrupa hotels del litoral i de l'interior. L'any 2003 Costa Brava Verd Hotels va crear una tercera marca, Petits Grans Hotels, que més endavant es passa a dir Petits Grans Hotels de Catalunya. L'any 2012, neix l'associació Costa Brava Hotels de Luxe de la qual el Grup Costa Brava Centre s'encarrega de la seva secretaria i gestió. Al cap d'un any, el Grup assumeix les secretaries de l'Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub i l'Associació Catalana de Centres d'Immersió i Activitats Marines.