L'Ajuntament de Calonge va informar en el ple de la setmana passada que la tresoreria municipal ha rebut l'ingrés de 358.505,67 euros corresponents a la liquidació definitiva de l'entitat urbanística de conservació de Mas Pere.

D'aquesta manera, es tanca un capítol llarg de la problemàtica entre els antics responsables d'aquesta entitat i l'Ajuntament calongí, en el qual no han faltat les denúncies.

El que va ser president de la junta de liquidació de l'entitat urbanística de conservació de Mas Pere, Pedro Gil, ha manifestat que, ara, queda exonerat de qualsevol responsabilitat respecte d'aquesta liquidació, recordant així que el 2016 va anar a declarar a la caserna de la Guàrdia Civil per un presumpte delicte d'apropiació indeguda i malversació de diner públic, procés que va ser arxivat pel jutjat d'instrucció número 1 de Sant Feliu de Guíxols.

El jutjat ganxó també va arxivar tres denúncies penals que dues associacions de propietaris de Mas Pere havien interposat per presumpte prevaricació contra l'alcalde Jordi Soler i altres regidors i tècnics municipals.

La qüestió de fons d'aquest assumpte és la urbanització de Mas Pere, la qual ha de dur a terme l'Ajuntament arran d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 1991 -el condemnava a arreglar les deficiències d'asfalt, clavegueram i subministrament d'aigua de la urbanització-.

L'import que ara ha ingressat l'EUC de Mas Pere -dissolta el 1994- correspon als diners que l'Ajuntament va haver de retornar als veïns per quotes de manteniment que una sentència va determinar que havien estat cobrades indegudament pel consistori als propietaris, ha concretat Gil.

Ara, aquests diners han tornat a l'Ajuntament, però hauran de retornar a Mas Pere per reduir l'import de les quotes d'urbanització a les quals hauran de fer front els propietaris un cop arrenqui el projecte. Aquest compromís es va aprovar en el ple de febrer, així com reinvertir a Mas Pere el 10% d'aprofitament mig de l'antic Polígon IV.

També es va acordar consultar a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat la fórmula legal perquè l'Ajuntament pugui fer l'aportació ecònomica que ha promès a les obres d'urbanització pel valor del 15% del cost, fins a un màxim de 2.000.000 d'euros. Fonts municipals han apuntat que s'ha de buscar aquesta fórmula perquè la urbanització no està recepcionada, consideració que podria obrir una discussió entre l'Ajuntament i associacions de propietaris de Mas Pere.