El cuiner Jordi Cruz, que s'ha popularitzat en ser jurat del programa de televisió gastronòmic MasterChef serà el responsable del jurat del concurs de cuina popular que es fa dins de la campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur.

La presència de Cruz, que és el xef del restaurant Àbac de Barcelona, que té 3 estrelles Michelin, ha estat una iniciativa del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat, davant la commemoració dels 20 anys de la jornada gastronòmica.

El concurs de cuina, que enguany arriba a l'onzena edició, tindrà lloc el 27 de maig. La campanya del Peix de Roca s'iniciarà el dissabte 28 d'abril i es clourà el 3 de juny. Pibernat, però, ja ha manifestat que hi haurà altres novetats per celebrar aquesta efemèride de la campanya culinària begurenca.

Jordi Cruz es va formar com a cuiner a l'Escola Superior d'Hostaleria de Manresa. Als 14 va començar a treballar al restaurant Estany Clar, on va aconseguir el 2004 la seva primera estrella Michelin. Es va convertir en el xef més jove de l'Estat i en el segon del món en rebre aquesta distinció.

El 2010, Cruz es va incorporar a l'equip directiu d'Àbac restaurant i hotel. Amb ell, l'Àbac va obtenir l'any passat la seva tercera estrella Michelin. Àbac, que es troba al número 1 de l'avinguda Tibidabo, és un dels 11 restaurants de l'Estat espanyol amb 3 estrelles Michelin.

Des del 2013, el xef català és membre del jurat del programa Masterchef, juntament amb Pepe Rodríguez i Samantha Vallejo-Nágera.

L'any passat, el programa va passar pel Mercat del Lleó de Girona.