Invertir en millores al geriàtric; millores en parcs i zones verdes; posar més papereres als carrers bisbalencs; millorar la il·luminació als passos de vianants de les vies principals; millorar el material del parc 8 de Març; eliminar els protectors dels arbres de l'aparcament de davant del CAP; i aplicar un tractament antilliscant a la plaça Major. Aquestes són les set propostes més votades a la consulta popular del procés participatiu que l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà va dur a terme durant la setmana passada i va acabar el diumenge.

Malgrat que les set opcions guanyadores sumen un total de 105.000 euros -la quantitat destinada als pressupostos participatius era 95.000 euros-, el consistori les tirarà endavant vinculades a la partida d'inversions dels pressupostos municipals del 2018.

Un total de 713 persones (un 8,10% sobre un total de 8.803 habitants) van fer ús del seu dret a vot i van opinar què és el més necessari per a la Bisbal d'Empordà. L'Ajuntament considera que el balanç de la participació és positiu ja que hi ha hagut un 2,15% d'increment respecte el procés participatiu de l'any anterior.

El resultat de la votació dels pressupostos participatius ordenats per nombre de vots.

El procés participatiu d'enguany ha estat completament digital i ha tingut una durada de sis dies, un menys que l'any anterior.