La CUP Guíxols va carregar ahir contra el futur Museu Thyssen després que la setmana passada s'anuncies que la Diputació de Girona pagaria una part de la seva construcció valorada en aproximadament 7 milions d'euros. A través d'un comunicat, el grup municipal critica que es vol invertir aquests diners «sense consultar el poble» i que s'està gestant de «manera opaca sense un pla de viabilitat preparat ni un estudi d'impacte econòmic». Segons la formació no s'ha explicat als veïns si serà «deficitari, si tindrà pèrdues econòmiques i qui se'n farà càrrec, tot i que malauradament, ens imaginem com pot acabar».

Entre altres motius per rebutjar l'obra, la CUP Guíxols assegura que aquest projecte «va encarat a ampliar i reforçar» el model turístic actual de la localitat ganxona que segons afirmen es tradueix en «benefici privat per uns pocs i treball precari per a moltes». Per aquest motiu, els cupaires, demanen que s'utilitzin els recursos públics per garantir drets bàsics, en lloc de en una «fundació privada».

«No volem més cultura elitista, sinó que volem cultura popular, associacions de base. No volem que es desmantelli el Museu d'Història de la ciutat i no es valori suficient el patrimoni històric», ressalten en el comunicat.

Crítiques a l'aristocràcia

El grup municipal ganxó també carrega contra la família Thyssen, de la qual asseguren que representa «l'1% de la població mundial que el 2017 va acumular més del 80% de la riquesa mundial». «No volem estar al servei de l'aristocràcia, dels rics i explotadors de sempre. Dels que els semblen perfecte les desigualtats, l'opressió i l'explotació» reivindiquen en el comunicat.