L'Ajuntament de Palafrugell està en la fase final de la confecció de la relació de llocs de treball de la plantilla. El regidor de Règim Intern, Xavier Jonama, ha explicat que la voluntat de l'equip de govern és aprovar-la el pròxim mes de maig, però s'haurà de veure si s'ha arribat a un acord amb els sindicats que són presents a la mesa negociadora -SPPM, CSIF i UGT.

Actualment, ha explicat el regidor, es troben discutint el preu que s'atorgarà als punts que tindrà cada lloc de treball de l'Ajuntament. Aquesta relació de llocs de treball, com ja ha passat en altres ajuntaments que l'han dut a terme, posa de manifest que hi ha llocs de treball que estan més ben remunerats del que els tocaria per la tasca que realitzen, i d'altres en què passa a l'inrevés, és a dir, no estan prou ben valorats econòmicament.

Xavier Jonama ha concretat que la relació de llocs de treballs especifica les tasques que corresponen a cada lloc de treball, a partir de la qual cosa es determina si és una feina d'auxiliar administratiu, d'administratiu o de tècnic, per exemple. Un cop avaluat cada lloc, se'ls atorga uns determinats punts per cada plaça, els quals tenen un preu que ara negocien.

La intenció de l'equip de govern, condicionada al fet que el govern de Madrid permeti incrementar els sous als treballadors de l'administració pública, és que en tres anys s'hagi equilibrat el que determina la relació del llocs de treball i el que cobren els empleats municipals.

Això provocarà que el salari s'incrementi a aquells treballadors que ocupen una plaça que està insuficientment valorada econòmicament i que es congeli el d'aquells que cobren més del que tocaria segons aquest document. A aquests últims no se'ls reduirà la nòmina, però no se'ls tocarà fins que hi hagi la correspondència entre el que diu la relació de llocs de treball i el sou que cobren.

250 treballadors

L'Ajuntament té uns 250 treballadors, alguns dels quals no estan contents amb el fet que es determini que cobren més del que els pertocaria, ha concretat Jonama, però ha recordat que la voluntat d'aquest document és «la millora laboral de tots els treballadors» i que el govern no té «cap interès a apujar o abaixar els sous a ningú» més enllà d'aconseguir que el salari que cobra tothom «sigui just».

Davant d'aquesta situació en la que alguns treballadors poden veure's perjudicats, el regidor Xavier Jonama reconeix que «no serà fàcil aprovar la relació de llocs de treball». Precisament, el col·lectiu dels agents de la Policia Local és un dels que pot presentar una major oposició -si no el que més- ja que la relació de llocs de treball posa de manifest que una gran part cobren una mica més del que els pertocaria.