La secció tercera de l'Audiència de Girona ha jutjat avui a un cuiner acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Malgrat que en un inici se li demanaven 9 anys de presó, al final s'ha acordat que la pena es redueixi a 2 anys, els quals l'home no haurà de complir si en un període de 3 anys no comet cap tipus de delicte. Durant la vista l'acusat ha reconegut els fets, explicant que anava molt begut i que havia consumit cocaïna. "No sé si ell portava alguna arma" ha relatat referint-se a la víctima, i ha explicat també que era conscient que podia posar fi a la seva vida.

El jutge l'ha condemnat, doncs, per un delicte d'homicidi en grau de temptativa, eliminant l'agreujant d'abús de superioritat que li havia contemplat de bon principi i substituint-lo per un atenuant molt qualificada d'embriaguesa.

Els fets es remunten al 10 de març del 2015 quan l'acusat - de nacionalitat georgiana, major d'edat i sense antecedents penals - va sortir al voltant de la mitja nit del local on treballava de cuiner per trobar-se amb els seus amics, amb els quals havia quedat per anar a prendre una copa. Els tres es van dirigir a un pub de Palamós on van consumir diverses begudes alcohòliques i cocaïna. Durant la nit l'encausat va tenir diverses discussions amb un dels seus propis companys.

Un cop tancat el pub - a primera hora del matí següent - el grup es va dirigir a un altre local per continuar bevent cerveses. Posteriorment, amb la intenció de dirigir-se a casa d'un amic, l'acusat i l'home amb qui ja s'havia discutit reiteradament tota la nit, van mantenir una altre acalorada discussió que va acabar amb insults i amenaces. L'acusat va marxar i les altres dues persones van anar a un local ubicat a carrer Francesc Macià de la mateixa localitat.

Un ganivet de cuina

A dos quarts de tres del migdia, l'encausat va tornar a buscar al grup que havia deixat al local i va exigir que sortís al carrer l'home amb qui s'havia discutit. Aquest ho va fer, i els dos van iniciar una baralla. Després de rebre un primer cop de puny a l'ull, l'acusat, tot i saber que la víctima no portava cap arma i que li podia causar la mort, va agafar un ganivet de cuina de 12,5 centímetres que va trobar a terra (l'origen del qual és encara desconegut) i va donar-li una ganivetada a l'home a la zona de les costelles.

La ràpida intervenció mèdica va poder evitar la mort de la víctima, que va patir lesions consistents i va trigar prop d'un mes a curar-se. Tot i això, aquesta va renunciar a qualsevol tipus d'indemnització que li pogués correspondre i durant la vista d'avui s'ha limitat a ratificar les declaracions que havia fet en un inici.