La societat Galileu 136 SL, lligada al futbolista Xavi Hernández, té de termini fins al proper 20 de maig per enllestir la restauració del talús de sa Conca, a s'Agaró, que va danyar de manera irregular el febrer de l'any passat en pretendre obrir-hi un accés sense llicència d'obres i en un espai que és zona verda de titularitat pública.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, Josep Maria Solé, ha explicat que la societat promotora de l'obra havia demanat una pròrroga per a l'execució d'aquesta restauració, però que la corporació l'ha denegat ja que entén que fins al 20 de maig Galileu 136 SL té temps de sobres per realitzar el projecte de restauració.

Josep Maria Solé ha comentat que l'expedient de restauració de la realitat física alterada obert per l'Ajuntament arran de la realització de les obres irregulars al talús estableix un termini de sis mesos per arreglar-lo. D'acord amb la data d'aprovació d'aquesta resolució que ordena la restauració a la promotora de l'obra, aquests treballs haurien d'estar enllestits el proper 19 d'abril.

No obstant això, com ha recordat el regidor d'Urbanisme, els sis mesos de termini no comencen a córrer quan es dicta la resolució, sinó quan l'interessat, en aquest cas Galileu 136 SL, en rep la notificació. Com que aquesta va ser notificada unes setmanes després de dictar-se, el termini per al seu compliment també ha corregut, de manera que ara finalitza el 20 de maig.

Aquesta restauració és fruit de les obres sense llicència que la promotora va iniciar a peu de l'aparcament de sa Conca per obrir-hi un accés que connectés amb la parcel·la de dalt.