Aquest dimecres s'ha realitzat en el Port Esportiu Marina Palamós un simulacre d'incendi d'una embarcació fora de l'aigua, situada a l'àrea tècnica de reparació i manteniment d'embarcacions. L'exercici ha estat organitzat pel mateix Port Esportiu Marina Palamós i per Protecció Civil de la Generalitat i ha servit per posar a prova el Pla d'Autoprotecció (PAU) del port.

Durant el simulacre s'ha posat en pràctica el sistema d'avisos del PAU del port i s'ha verificat la coordinació entre els mitjans propis del port i els efectius d'emergència externs.

Un cop s'ha detectat l'incendi, el Contramestre del port ha actuat com a cap d'emergència i ha comunicat el protocol a seguir als mariners del Port. S'ha estudiat la situació de l'embarcació incendiada per veure si era possible aïllar-la. Posteriorment, s'ha apuntalat l'embarcació i foradat per sota, per tal de facilitar la feina de Bombers.

Els responsables del Port Esportiu Marina Palamós han fet la trucada al telèfon d'emergències 112 de Catalunya i s'ha iniciat el protocol de trucades establert al Pla d'autoprotecció (PAU) al Centre de Coordinació Operativa de la Generalitat (CECAT) de Protecció Civil i els cossos d'emergència.

Tasques d'extinció

El personal del Port s'ha fet càrrec del control d'accessos per tal que els serveis d'emergència es trobessin les barreres d'entrada al port aixecades en el moment de la seva arribada. Un cop han arribat els primers efectius del grup d'ordre, els responsables del port han deixat el control d'accessos a la seva disposició i han donat resposta a les demandes fetes per Bombers.

Bombers de la Generalitat han activat una dotació de comandament. A l'arribada dels efectius s'han posat en contacte amb el cap d'intervenció del port per valorar la situació i procedir amb l'extinció. Han reforçat, primer de tot, l'embarcació afectada per tal d'evitar-ne la seva caiguda. Així mateix, han sectoritzat la zona i han aïllat l'embarcació.

Paral·lelament, també han fet recerca de possibles ferits, establint un perímetre de seguretat de manera coordinada amb la resta de cossos d'emergències.

Els Mossos d'Esquadra han participat juntament amb la Policia Local que han desplaçat fins al lloc una dotació respectivament, amb la finalitat de donar suport al cos de Bombers. A més, s'han fet càrrec del control d'accessos, han establert els perímetres de seguretat que s'han considerat necessaris i han tallat el vial de darrera l'ESCAR per afectació del fum de l'embarcació incendiada.