La secció tercera de l'Audiència de Girona va jutjar ahir un cuiner acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Malgrat que en un inici se li demanaven 9 anys de presó, al final es va acordar que la pena es redueixi a 2 anys, els quals l'home no haurà de complir si en un període de 3 anys no comet cap tipus de delicte.

Durant la vista l'acusat va reconèixer els fets, explicant que anava molt begut i que havia consumit cocaïna. «No sé si ell portava alguna arma», va relatar referint-se a la víctima, i va explicar també que era conscient que podia posar fi a la seva vida. El jutge el va condemnar, doncs, per un delicte d'homicidi en grau de temptativa, eliminant l'agreujant d'abús de superioritat, que se li havia tingut en compte de bon principi, i substituint-lo per un atenuant molt qualificat d'embriaguesa.

Els fets es remunten al 10 de març del 2015 quan l'acusat -de nacionalitat georgiana, major d'edat i sense antecedents penals- va sortir al voltant de la mitja nit del local on treballava de cuiner per trobar-se amb els seus amics, amb els quals havia quedat per anar a prendre una copa. Els tres es van dirigir a un pub de Palamós on van consumir diverses begudes alcohòliques i cocaïna. Durant la nit, l'encausat va tenir diverses discussions amb un dels seus propis companys.

Un cop tancat el pub -a primera hora del matí següent-, el grup es va dirigir a un altre local per continuar bevent cerveses. Posteriorment, amb la intenció de dirigir-se a casa d'un amic, l'acusat i l'home amb qui ja s'havia discutit reiteradament tota la nit van mantenir una altra acalorada discussió que va acabar amb insults i amenaces. L'acusat va marxar i les altres dues persones van anar a un local ubicat al carrer Francesc Macià de la mateixa localitat.

Un ganivet de cuina

A dos quarts de tres del migdia, l'encausat va tornar a buscar el grup que havia deixat al local i va exigir que sortís al carrer l'home amb qui s'havia discutit. Aquest ho va fer, i els dos van iniciar una baralla.

Després de rebre un primer cop de puny a l'ull, l'acusat, tot i saber que la víctima no portava cap arma i que li podia causar la mort, va agafar un ganivet de cuina de 12,5 centímetres que va trobar a terra (l'origen del qual és encara desconegut) i va donar-li una ganivetada a la zona de les costelles.

La ràpida intervenció mèdica va evitar la mort de la víctima, que va patir lesions consistents i va trigar prop d'un mes a curar-se. Tot i això, aquesta va renunciar a qualsevol tipus d'indemnització que li pogués correspondre i durant la vista d'ahir va limitar-se a ratificar les declaracions que havia fet en un inici.