La reforma de millora del front marítim de l'Estartit ampliarà el seu àmbit d'intervenció, de manera que no es limitirà únicament al tram del passeig que va des del port fins al carrer Víctor Concas, sinó que formarà un triangle marcat per aquest carrer, els trams del carrer Eivissa i de l'Església fins al carrer Roca Maura, la plaça del Pou Nou, el carrer Santa Anna i el carrer de les Illes, de manera que també inclourà l'àrea comercial.

El president de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, Genís Dalmau (LEST), va explicar ahir que aquesta ampliació respon al fet que té «més lògica» que la reforma de millora urbana abasteixi un sector més ampli que només el passeig Marítim, alhora que, d'aquesta manera, no quedarà descompensat un sector respecte d'un altre.

Ahir, la seu de l'EMD va acollir una sessió pública informativa sobre aquest projecte que va comptar amb la presència de Dalmau, l'arquitecte municipal Josep Maria Blázquez, i l'arquitecta i directora del projecte, Anna Sabrià. L'objectiu final d'aquest projecte i la remodelació urbana que ha de comportar és millorar l'activitat econòmica dels 191 establiments que hi ha, va destacar el president de l'EMD, que va afegir que és una aposta del seu govern.

Amb el canvi d'una reforma exclusiva del front marítim a una d'un sector més ampli, el projecte inclourà un total de 109 comerços, 43 bars i restaurants, 21 locals que estan tancats i 13 d'altres negocis (com ara oficines i entitats bancàries).

Genís Dalmau també va voler deixar clar que per tirar endavant aquesta intervenció hauran de col·laborar l'EMD amb el sector privat per aconseguir «la reactivació» d'aquest sector «en tots els sentits». El primer pas per a la realització del projecte és que durant aquest estiu l'equip redactor avaluarà sobre el terreny els punts forts i febles, de manera que al setembre o octubre es presentaran els resultats i la proposta de millora, que l'administració i els privats hauran de consensuar.

Intervenció al port

Dalmau va detallar que aquest és un projecte que aprofitarà i es desenvoluparà paral·lelament a la intervenció que Ports de la Generalitat va començar al port i ha d'acabar al Freu, i que ha de posar fi a la separació entre el port i el front marítim amb, per exemple, una única plataforma de les terrasses al port, convertint-ho en una «zona perfectament permeable» per als vianants.

Per a la tardor, l'EMD disposa de 60.000 euros per fer millores a l'enjardinament i l'enllumenat, entre d'altres. Entre les tasques que l'administració haurà de fer hi ha una nova ordenança de via pública, intervenir en les zones de càrrega i decàrrega i de zona blava i la promoció de l'espai. Millores a càrrec dels particulars: a mode d'exemple, renovar les terrasses seguint un estil marca i adaptar-se a l'ordenança de via pública.