El sindicat CSIF ha comunicat a la Generalitat la convocatòria de quatre concentracions a Palafrugell coincidint amb la celebració de la fira de Flors i Violes. Aquestes concentracions responen, sobretot, al malestar que hi ha a la Policia Local per la confecció de la Relació de Llocs de Treball, en la qual tots els seus membres en surten perjudicats ja que determina que tots cobren per sobre del que els tocaria d'acord amb les tasques que desenvolupen. No obstant això, el CSIF entén que en aquest estudi hi ha certes irregularitats, com per exemple comptar l'antiguitat del treballadors, cosa que fa incrementar el sou del treballador malgrat que no es tracta d'una feina pròpiament dita.

La setmana passada, dos dels tres sindicats de la mesa negociadora -SSPM-Cat i CSIF- van emetre un comunicat on criticaven l'actuació del govern en la negociació de la Relació de Llocs de Treball perquè sostenien que l'Ajuntament no ha negociat, sinó imposat -cosa que el govern nega-. Aleshores, ja van anunciar mobilitzacions per Flors i Violes, les Festes de Primavera i la Festa Major.

De moment, ja n'han convocat per la fira de Flors i Violes. Fonts sindicials del CSIF han apuntat que l'única manera que existeix perquè retirin les concentracions és que l'equip de govern mostri disposició per negociar.

En aquest sentit, avui a la tarda hi ha convocada una reunió entre les parts d'aquest conflicte laboral que determinarà si els agents de la Policia Local de Palafrugell segueixen endavant amb la mesura de pressió o la retiren perquè entenen, al seu parer, que l'Ajuntament està obert a escoltar-los i debatre les diferències.

Les concentracions, que si bé estan organitzades des de la policia estan obertes a tots els treballadors municipals, estan convocades per coincidir amb la inauguració del Flors i Violes -aquest divendres a les 21.30 hores a la plaça de Can Mario-; els dies 28 i 29 a la plaça Nova durant el matí i la tarda; i el 30 d'abril a les onze de la nit, de nou a la plaça de Can Mario.