Els representants sindicals que aquest dimecres al vespre van reunir-se amb el batlle de Palafrugell, Josep Piferrer, per tractar el document de la Relació de Llocs de Treball van sortir de la trobada satisfets. Tant, que un representant de CSIF va comunicar a aquest diari que donaran «un vot de confiança» a les paraules de l'alcalde i desconvocaran les concentracions que havien programat per a aquest cap de setmana coincidint amb la celebració de la fira Flors i Violes. L'alcalde, per la seva part, va declinar fer declaracions de la trobada d'ahir.

A la reunió hi havia representants dels tres sindicats de la mesa negociadora, CSIF, SPPM-Cat i UGT. Els dos primers van expressar la setmana passada el seu malestar amb l'equip de govern per una informació publicada en aquest diari en què es posava de manifest que la valoració dels llocs de treball recollia que els agents de la Policia Local cobraven més del que els pertocaria.

Aleshores, CSIF i SPPM-Cat van retreure a l'equip de govern que hagués exposat aquesta informació perquè entenien que els posava l'opinió pública en contra, cosa que va tensar la relació -en el ple del dimarts, el PSC, a l'oposició, també ho va recriminar: «No es pot llançar a l'opinió pública que hi ha llocs de treball remunerats per sobre del que els pertocaria».

Els sindicats també van anar al fons de l'assumpte: la valoració dels llocs de treball s'havia fet tenint en compte paràmetres que no tocaven, de manera que no estaven disposats a acceptar-la. Aquestes desavinences van portar el CSIF a convocar concentracions per a aquest cap de setmana, el de Flors i Violes.

La Policia, els més perjudicats

Les promovien des de la Policia Local -el col·lectiu més perjudicat per la Relació de Llocs de Treball, si bé també hi apareixen altres places de l'Ajuntament-, però estaven obertes a tots els treballadors municipals.

Avui, però, el CSIF té previst desconvocar-les perquè la resposta de l'alcalde a les peticions dels sindicats va ser positiva. Un representant del CSIF -que no va assistir a la reunió-va explicar a aquest diari que Piferrer va acceptar revisar les fitxes d'avaluació de la Relació de Llocs de Treball, que és on es detallen les funcions de cada plaça.

En aquest sentit, els sindicats s'havien queixat que s'havien basat en les fitxes de la Diputació de Barcelona, un organisme que, per exemple, no té policia ni escorxador i que, per tant, no eren adequades per avaular aquestes tasques.

Un altre punt que es revisarà és que la valoració dels llocs de treball incloïa la productivitat i l'antiguitat, cosa que segons els sindicats explicaria que la Relació dictaminés que la policia cobra per sobre del que els tocaria.