L'hospital de Palamós i els centres d’atenció primària del Baix Empordà se sumen al Dia Mundial de la Higiene de Mans, que se celebra dissabte, amb l'objectiu de promoure una mesura senzilla però eficaç per prevenir les infeccions. Ho farà amb diferents accions durant aquesta setmana, però també amb mesures permanents que s’inauguren ara.

Així, a partir de demà els controls d’admissió de l’hospital oferiran material de sensibilització a tots els usuaris, i partir de la setmana vinent s’instal·laran nous dispensadors amb solució alcohòlica a l’entrada dels CAP de la comarca.

Pel que fa als professionals, s’ha actualitzat tota la senyalèctica de les àrees internes com a recordatori de les normes d’higiene, i es recomana no dur braçalets i anells durant la jornada laboral, ja que són elements captius de bacteris.

D'altra banda, la higiene de mans és una temàtica que s’ha començat a tractar de forma continuada al llarg de tot l’any amb tota la ciutadania del Baix Empordà i, en especial als, centres educatius. Algunes de les accions que s’han realitzat han estat tallers d’higiene de mans a les escoles Vedruna de Palamós (15 de març), Francesc Cambó de Verges (19 de març), Escola Rural Puig Rodó d’Ullà (4 d’abril) o Col·legi de Sant Gabriel de Torroella (5 d’abril).

A més, Teresa Aliu, la referent en higiene de mans de l’entitat, ha participat en la jornada tècnica a l'INS de Palamós.