Les Festes de Primavera de Palafrugell, en la seva 56a edició, tornen a tenir un intens programa format per una trentena d'actes, que es desplegaran entre avui i el 20 de maig. El plat estrella serà la celebració del Carroussel Costa Brava-Carnaval de Carnavals, la multitudinària desfilada de comparses i carrosses pels carrers de la població, que començarà a les 5 de la tarda del dia 20 de maig, amb el seu recorregut habitual.

Les activitats de les Festes de Primavera comencen avui amb l'activitat De Bat a Bat, que suposa una obertura de portes a les naus dels carrossaires per tal de veure la tasca que realitzen les colles els dies previs al gran Carroussel i que està amenitzada amb música i servei de bar.

La principal novetat d'enguany és la lectura del pregó, que tindrà lloc el dia 18 de maig a les 8 del vespre, a càrrec de l'artista Jordi Sàbat al Teatre Municipal. El dissenyador gràfic nascut a Palafrugell resideix actualment a Barcelona però continua molt vinculat amb el municipi del Baix Empordà i també a les Festes de Primavera. Ha participat en la realització de diferents carrosses i ha dissenyat cartells i el logo de les festes.

Enguany, els concerts de Primavera aniran a càrrec dels grups Sense Sal i Biflats, a l'aparcament de l'estadi el dissabte 19 de maig a les 10 de la nit i el concert Reacoblats, dels grups Port Bo, Cobla Montgrins i Antoni Mas, al Teatre Municipal el dilluns 21 de maig a les 6 de la tarda.