Les desenes de creus grogues amb les quals ciutadans partidaris de la independència van omplir diumenge una platja de Llafranc (Baix Empordà) van generar enfrontaments verbals entre partidaris i detractors d'aquestes accions que promouen els autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR).

A diversos vídeos divulgats avui a les xarxes socials es pot veure com algunes persones tomben les creus que altres han clavat a la sorra amb missatges com "llibertat", "justícia" o "democràcia", per denunciar, segons els promotors, l'empresonament de polítics secessionistes i "la injustícia que s'està vivint a Catalunya".

En un d'aquests vídeos es veu una senyora que desclava algunes creus mentre és increpada per un grup de secessionistes, als quals els retreu: "Una cosa és política i una altra que els nens pensin que això és un cementiri".

En altres vídeos s'aprecia com s'encaren persones que claven aquestes creus grogues a la sorra amb banyistes que les treuen, si bé al final baixa el to de la discussió i l'enfrontament verbal no arriba a més.

No és la primera vegada que grups independentistes promouen accions com la que es va dur a terme diumenge a Llafranc, ja que des del mes de març passat també han aparegut plenes de creus grogues a d'altres platges de la Costa Brava, com les de Port de la Selva o Cadaqués (Alt Empordà).

La simbologia sobiranista que queda plasmada a moltes localitats catalanes amb banderes estelades, llaços grocs i ara amb creus a les platges genera a vegades tensions entre els qui col·loquen i els qui intenten retirar aquests símbols.