L'Ajuntament de Begur i diverses entitats privades organitzen una sèrie d'activitats al llarg del cap de setmana per submergir-se al mar. El consistori va encetar els actes divendres amb una conferència sobre arqueologia a la cala d'Aiguablava, a càrrec de Gustau Vivar, director del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), i una exposició fotogràfica sobre els treballs arqueològics en diferents derelictes localitzats a la cala. També es va fer la inauguració oficial de la IV edició de Begur Sotaigua, que organitza l'associació de Comerç i Turisme (ACIT) de Begur.

Les activitats van continuar ahir amb snorkel i batejos de mar i una exposició a l'Espai Mas d'en Pinc d'Observadores del Mar, entre altres. Avui hi haurà el típic esmorzar de pescadors.

Per la seva banda, Begur Dive, amb la implicació d'El Toc, MET, Les Acàcies i Sa Blava, celebren al llarg del dia d'avui l'Aiguablava Romana, que arriba a la cinquena edició. Durant la festa, també es farà snorkel i batejos de mar al parc arqueològic subaquàtic de la cala. I a la platja, d'altra banda, hi haurà jocs infantils romans, torn romà i degustacions de productes gastronòmics, entre d'altres.