Una dona va destruir amb unes tisores 950.000 euros en efectiu, en bitllets de 100 i 500 euros, abans de morir en una residència als afores de Viena, segons han informat avui fonts de la fiscalia austríaca.

Els cuidadors van trobar els diners tallat de forma meticulosa en petites tires a la seva habitació després que morís allà cinc dies després d'haver estat ingressat, el que ha despertat interrogants sobre les raons que la van portar a destruir aquesta fortuna.

Si el motiu va ser no deixar cap herència, cosa amb la qual s'ha especulat a la premsa, no es complirà la seva voluntat perquè el Banc Nacional d'Àustria ha acceptat substituir els diners tallat per bitllets nous.

"Si el pla de la senyora era que cap dels seus hereus accedís als diners, llavors aquest pla ha fracassat", va resumir un funcionari policial anònim al diari "Kurier".

El banc emissor va decidir fer una excepció ja que normalment només accepta canviar bitllets usats per altres nous quan el deteriorament és producte de l'ús o d'un accident, i no supera el 50 per cent del bitllet.

Friedrich Hammerschmied, del Banc Nacional, va assegurar que han decidit fer una excepció al tractar-se d'un cas singular i per l'elevada quantitat de diners.

"Pel que sembla es tracta d'una persona amb algun tipus de malaltia psíquica, que segurament no sabia el que feia. Casos així tenim entre tres i cinc per any", ha explicat Hammerschmied en declaracions que recull avui la web de la ràdio pública austríaca ORF.

La policia ha obert una investigació però de moment no hi ha indicis que darrere de les destrucció dels bitllets pugui haver un delicte.